LUE UUSIMMASTA VIIKKOSAVOSTA

Kolme puoluetta uskoo nousevansa suurimmaksi  

 

Teksti ja kuva: Ismo Vornanen
Puolueet ovat asettaneet paikkatavoitteensa tulevaan Kuopion valtuustoon. Viikkosavon kyselyssä yhteen lasketuista puolueiden paikkatavoitteista kertyy yhteensä 82 paikkaa. Tarjolla on kuitenkin vain 59 paikkaa. Joku siis pettyy varmuudella vaali-iltana huhtikuun 9. päivä. 
Niin keskusta, demarit kuin kokoomuskin uskovat tulevansa suurimmaksi puolueeksi Kuopion valtuustoon. Kuopion keskustan varapuheenjohtaja Veijo Karkkonen sanoo itsevarmasti, että liitoskuntien lisätuella puolueesta tulee Kuopion suurin ja vielä kuntahistorian suurimmalla paikkamäärällä.
– Tavoittelemme historiallisesti 18 paikkaa, mikä taitaa olla Kuopion valtuuston yhden puolueen ennätys.
Kuopion demareiden toiminnanjohtaja Pirjo Hentelä-Aho haaveilee 17 paikasta. Kokoomuksen puheenjohtaja Jouni Holopainen haluaa olla realisti ja arvelee, että puolueensa paikkaluku liikkuu 14-16 välillä.

Lue lisää Viikkosavon näköislehdestä sivulta 2.

 

Kepeitä pyörähdyksiä Kallavedellä

 

Teksti ja kuva: Inka Matilainen


Tämän lehden ilmestyessä Kuopion satamassa käy kova kuhina kun rannassa starttaa 34. Finland Ice Marathon. Jään valtaavat tänään keskiviikkona ja huomenna torstaina koululaisluistelijat, joita on 5 500–6 000. Maanantaihin mennessä Finland Ice Marathoniin oli tullut yhteensä noin 350 ennakkoilmoittautumista. Tapahtuma- ja markkinointipäällikkö Marko Heikkinen uskoo, että 600 ilmoittautuneen tavoite täyttyy.
– 12,5 kilometrin ratakin on käytettävissä ja se on varmasti innostanut ihmisiä ilmoittautumaan mukaan. Ennakkoilmoittautuminen päättyy torstaina.
Nastapyöräilyä ja potkukelkkailua
Tapahtuma siis starttaa koululaisluisteluilla. Perjantaiaamuna ajetaan ensimmäistä kertaa nastapyöräilykisa. Kisassa ajettavana on 25, 50 ja 100 kilometrin matkat. Mukaan odotetaan noin 50–60 pyöräilijää. Perjantai-illan perinne, kuutamoluistelu alkaa nastapyöräkilpailun voittajien kukittamisen jälkeen kello 18 ja huipentuu komeaan ilotulitukseen kello 20. Lauantaina käydään tapahtuman oleellisin osuus eli luistelukilpailut.


Lue lisää Viikkosavon näköislehdestä sivuilta 14-15.

 

 


Käsityöperinne  elää Vuorikadulla

 

Teksti ja kuva: Piia Jokivarsi


Maria Jotunin koulun entiset tilat, osoitteessa Vuorikatu 9, ovat nykyään Kuopion käsityöyhdistys Käsillä ry:n käytössä. Vanha puutalo on suojeltu rakennus, ja käsityön harrastajat ovat ottaneet sen sujuvasti omakseen.
Käsillä ry perustettiin vuonna 2014 vahvistamaan käsityöperinnettä Kuopiossa. Yksi yhdistyksen tärkeimmistä tavoitteista onkin siirtää perinteisiä käsityötaitoja, muun muassa kutomista, seuraaville sukupolville.
Yhdistyksen puheenjohtaja Eeva-Liisa Jokinen kertoo, että kouluissa ei enää opeteta kutomista, eikä lapsilla ole mahdollisuuksia sitä opetellakaan oikein missään muualla kuin heillä. Yhdistys järjestääkin lasten loma-aikoihin kursseja, jotka ovat saaneet hyvän vastaanoton.
Käsillä ry haluaa kuitenkin pitää ovet avoinna ihan kaikille, jotka ovat kiinnostuneita käsitöistä.
– Meillä on ollut vireillä yhteistyökuvioita myös maahanmuuttajien kanssa. Ja esimerkiksi SAKKYsta on käynyt meillä tutustujia, Kuopion Invalidit ry:n kanssa on suunnitteilla toimintaa, ja myös Nuorten Palvelu ry:n kanssa on tehty yhteistyötä,  Jokinen luettelee.


Lue lisää Viikkosavon näköislehdestä sivulta 17.