4 000 uutta lukijaa

Viime viikolla julkaistu Kansallinen Mediatutkimus antoi hyvän signaalin meille Viikkosavon ja Kuopion Kaupunkilehden tekijöille. Viime vuonna Suomen kaupunkilehdistä eniten printtilehden lukijamäärää nosti Kuopion Kaupunkilehti, jonka lukijamäärä kasvoi 5 000:lla. Ja toiseksi suurin lukijamäärän kasvu Suomessa oli Viikkosavolla (4000 uutta lukijaa).

Kaupunkilehden lukijamäärä on nyt 63 000 ja Viikkosavon 59 000, mikä tarkoittaa, että Kaupunkilehden lukijamäärä on jo 8 000 enemmän kuin lehden jakelumäärä, Viikkosavollakin 4 000 enemmän. Nämä luvut ovat kaupunkilehtisarjassa poikkeuksellisia, sillä selvästi tavallisempaa on se, että ilmaislehdillä lukijamäärä on tuntuvasti jakelumäärää pienempi.

Vuosi sitten profiloimme Viikkosavon ja Kaupunkilehden sisällöt erilaisiksi. Tavoite oli tarjota lukijoille ja ilmoittajille kaksi selvästi erilaista lehteä. Ilmeisesti profilointityö onnistui, sillä lukijamäärien kasvun lisäksi Kuopion Kaupunkilehti palkittiin loppuvuodesta Suomen parhaaksi kaupunkilehdeksi.

Erilaisesta sisällöstä huolimatta teemme molempia lehtiämme samoilla journalistisilla periaatteilla. Toimituksemme on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita, eli teemme sisältöä samoin periaattein kuin mikä tahansa laatumedia. Riippumaton journalistinen sisältö on mielestämme paras ja ainoa pitkälle kestävä tapa palvella lukijoitamme ja ilmoittajiamme. Haluamme tehdä sisältöä, mistä arvelemme olevan alueemme ihmisille hyötyä ja iloa. Kiitos teille hyvät lukijat, että olette ottaneet lehdet omiksenne.

Kirjoittaja on Viikkosavon ja Kuopion Kaupunkilehden päätoimittaja.