Aapeliin tulossa uusia palveluita

Aapelissa on käynnissä positiivista pöhinää; Hygge Bro -ravintola aukeaa kauppakeskuksen toiseen kerrokseen ja alakerran aulatilaan tulee lasten leikkipaikka.

Aapeliin aukeaa uusi ravintola ja leikkipaikka. Vihtorissa Anttilalta vapautuneeseen tilaan etsitään vielä toimijoita.

Kauppakeskus Aapelissa tapahtuu näyttäviä uudistuksia lähiaikoina. Piakkoin, syyskuun puolivälin jälkeen, aukeaa Aapelin toiseen kerrokseen uusi Hygge Bro -ravintola.
– Avaamme heti, kun remonttimme on saatu valmiiksi ja tarkastettua, yrittäjä Antti Kärki sanoo.
Hygge Bron sisustus on skandinaavinen ja sisältää paljon puuta. Sisustuksessa ja kalustuksessa on tehty paljon itse ja hankittu käytettynä, uutta ei ole tarkoituksellakaan ostettu paljon.
– Veljeni on puuseppä, joten hänen kädenjälkensä näkyy ravintolassa vahvasti. Olemme hakeneet kodinomaista tunnelmaa, Kärki jatkaa.
Hygge Brossa tulee työskentelemään sekä alakerrasta suljetun Freda-kahvilan vanhaa henkilökuntaa, että uusia tekijöitä.
– Olemme palkanneet muun muassa uuden keittiömestarin.
Hygge Bron tiloihin pääsee sekä kauppakeskuksen kautta että suoraan Kauppakadulta. Tämä tarkoittaa sitä, että ravintola ei ole sidottu kauppakeskuksen aukioloaikoihin.

Uusi leikkipaikka ja vessat

Aapelin kauppakeskusjohtaja Joonas Hallman kertoo, että kauppakeskukseen on myös tulossa uusi lasten leikkipaikka. Samaan yhteyteen tulevat uudet asiakasvessat lastenhoitomahdollisuuksineen.
– Leikkipaikka olisi tarkoitus avata joulukuun alussa, että se olisi auki joulusesongiksi. Leikkipaikasta tulee laadukas ja se on suunniteltu juuri ala-aulaamme sopivaksi. Muuta en vielä paljasta, mutta leikkipaikan teema on jo valittu, Hallman vihjailee.
Hallman uskoo Kuopion kaupunkikeskustan vetovoimaan. Toki keskustan elävöittämiseksi on tehtävä paljon töitä, mutta mies uskoo, että se kannattaa.
– Moniin muihin kaupunkeihin verrattuna Kuopiossa on kuitenkin kohtuullisen hyvä meininki ja ollaan menossa parempaan päin.
Hallman on myös viime aikoina alkanut toimia Aapelissa oikeana mesenaattina.
– Tänne on tulossa taideinstallaatio, näyttely ja onpa tiloja kyselty myös ruoka- ja musiikkitapahtuman paikaksikin.

Anttilan tilaan ei vielä ketään

Vihtorin kauppakeskuksessa Tokmannin viereiseen suureen toimitilaan ei ole vielä tulossa ketään. Anttila sulkeutui viime syyskuussa ja osa sen tilasta on ollut siitä saakka tyhjillään. Uusien toimijoiden osalta ei ole odotettavissa avauksia tänä vuonna.
– Erinäisiä neuvotteluja on käyty ja käynnissä, mutta mitään varmaa ei vielä ole tiedossa. Tila on niin suuri, että yksi toimija ei välttämättä täytä sitä, vaan siihen saattaa tulla useampia, Cityconin kaupallinen johtaja Mari Laaksonen kommentoi.
Laaksonen jatkaa, että tiloja on kyselty toimisto- ja palvelutiloiksi, ei niinkään liiketiloiksi.
Sen sijaan Vihtorin katutasossa sijaitseva, hiljakkoin juhla- ja leivontatarvikekauppa Confetilta vapautunut liiketila on herättänyt aktiivisesti kiinnostusta.
– Toiveena on, että uusi toimija ratkeaisi mahdollisimman pian ja aloittaisi jo tämän vuoden puolella.