Aapelin yläkertaan avataan uusi ravintola

Yrittäjä Antti Kärki esittelee kauppakeskus Aapelin toiseen kerrokseen syksyllä avattavaa ravintolatilaa. Ravintolasta on suora näkymä torille.

Freda sulkee ovensa ja sen tilalle avataan uusi Hygge Bro. Satamaan avataan balkanilainen ravintola.

 

Kuopion ravintolamaailmassa tapahtuu jälleen uudistuksia. Kauppakeskus Aapelissa sijaitseva Cafe Freda lopettaa toimintansa ja sen tilalle perustetaan uusi Hygge Bro -niminen ravintola.

Uusi ravintola avataan syksyllä Aapelin toiseen kerrokseen, entisen vaatekauppa Henrin tiloihin.

– Ostin Fredan liiketoiminnan 9 vuotta sitten ja nyt on aika tehdä uutta. Nykyisissä tiloissa toiminnan laajentaminen ja muuttaminen olisi ollut erittäin haastavaa rajallisten aukioloaikojen ja pienten tilojen vuoksi. Uusi miltei neljä kertaa isompi tila antaa mahdollisuuksia laajentaa ja muokata toimintaamme ihan mihin suuntaan tahansa. Lisäksi saamme toisen sisäänkäynnin Kauppakadun puolelta, joten voimme pidentää aukioloaikojamme merkittävästi, yrittäjä Antti Kärki kertoo tiedotteessaan.

Uusi ravintola on nimensä mukaisesti tyyliltään rento ja kotoisa.Ravintolassa on A-oikeudet ja se on auki iltamyöhään. Tavoitteena on saada uusi ravintola avattua syyskuun alussa. Cafe Freda lopettaa toimintansa kesäkuun loppuun mennessä. Sen paikalle rakennetaan lasten leikkipaikka ja uudet Aapelin asiakas-wc:t.

Balkanilainen ravintola satamaan

Kuopion satamaan avataan heinäkuun alussa uusi balkanilainen ravintola Boka. Ravintolan taustalla on noin 10 vuotta Kuopiossa asunut makedonialainen perhe. Perheen isällä on yli 30 vuoden kokemus ravintoloista ja ravintola-alasta.

Ravintolan juuret ovat Balkanin keittiössä ja sen itä–välimerellisessä makumaailmassa. Boka-ravintola tarjoaa mahdollisuuden tutustua ruokakulttuuriin, johon ovat vaikuttaneet suuresti Kreikan, Turkin ja Lähi-idän keittiöt. Balkanilaisen keittiön tunnusmerkkinä ovat mutkattomat annokset, jotka sisältävät runsaasti rehtiä lihaa ja vihanneksia. Boka huomioi kuitenkin myös kasvisruokailijat. Bokassa tulee olemaan sekä lounas, että à la carte -lista.

Gusto Runin avaa kesäterassin

Toukokuussa vanhan Raninin myllyn tiloihin avattu viinibaari Gusto Runin avaa puolestaan kesäterassin. Terassille tulee useita kymmeniä asiakaspaikkoja.

– Terassin osalta meillä on vuokrasopimus kaupungin kanssa 30.4.–31.8. väliseltä ajalta, ravintolan omistajakaartiin kuuluva Tapio Olkkonen kertoo.