Aina uusia näkökulmia

Vuosi lähenee pikkuhiljaa kohti loppuaan ja vuodenvaihteen jälkeen tulee kuluneeksi noin vuosi siitä kun Viikkosavo käynnisti Lukijaraati-konseptin. Etsimme viime vuoden tammikuussa vaikuttamishaluisia kuopiolaisia mukaan lehden tekoon. Jo heti alussa mukaan lähti monia innokkaita paikkakuntalaisia ja vuoden mittaan määrä on kasvanut. Nyt Lukijaraadissa on jo iso joukko eri taustoista ja elämäntilanteista olevia kuopiolaisia ja raatilaiset ovat päässeet pohtimaan niin elämän tarkoitusta kuin Kuopiossa kullakin hetkellä pinnalla olevia asioita.

Lukijaraadin kanssa tehdyt jutut ovat olleet toimittajan näkökulmasta hyvin antoisia. Niitä tehdessä saa nähdä, miten erilaisista näkökulmista ihmiset maailmaa ja asioita pohtivat. On ollut ilo huomata, miten sitoutuneita ja oman paikkakunnan asioista kiinnostuneita raatilaiset ovat. Aina en ole samaa mieltä, mutta toisaalta se on juuri tämän työn suola: uudet näkökulmat.

Lukijaraadin näkemykset ovat paikoin herättäneet voimakasta keskustelua lehden muissa lukijoissa. Siksi haluammekin korostaa, että Lukijaraati ei koskaan edusta kaikkien kuopiolaisten mielipidettä. Kyseessä on lehden oma ryhmä, johon kuka vain on tervetullut mukaan.

Jos jollekin Lukijaraadin idea ei ole vielä tuttu, niin ajatus on tämä: Noin kerran kuussa Viikkosavon lukijaraatiin kuuluville jäsenille lähetetään kysely sähköpostitse ja pyydetään heiltä näkemyksiä ajankohtaisiin asioihin. Tavoitteena on saada tavallisten kansalaisten ääni voimakkaammin kuuluviin lehden sivuilla.

Jos kiinnostuit, niin raatiin voi liittyä osoitteessa: www.viikkosavo.fi/lukijaraati