Älä mölöä

Allekirjoittaneella on hemaiseva tuttu, joka osaa laulaa. Ja hyvin muuten hoilottaakin. Tekee sitä ihan bändissä. Vieläpä kolmessa sellaisessa.

Tämä tuttu oli todistamassa männä lauantaina, kun Keltamusta pieksi vaasalaiset maanrakoon lukemin 5–0 ja naureskeli muiden mukana kahdelle ottelussa mekkaloivalle kaljulle, jotka pitivät älämölöä aurinkokatsomon yleisön edessä. Toinen puuhamiehistä hakkasi rumpukapulalla isoa rakennussankoa ja toinen laulatti katsojia kädessään viiden euron megafooni. Näky oli lähes yhtä huvittava, kuin ukkojen rytmitaju, mutta yleisöllä oli hauskaa ja mikä tärkeintä, aurinkokatsomo lauloi ja remusi ääneen ukkeleiden mukana.

Itseään Duo Erectukseksi kutsuva miespumppu oli opetellut muutaman kannatushoilotuksen, joihin rakennussangon ja megafoonin säestyksellä houkuteltiin aurinkokatsomon yleisöä mukaan. Ja mikä oli todistettava, niin joukossa oli voimaa ja hyvä meininki imi immeiset tunnelmaan mukaan.

Hemaiseva tuttuni opasti pelin jälkeen allekirjoittanutta, että kun ulkomaalainen bändi tulee Suomeen keikalle, niin joskus bändiä opastetaan etukäteen olemaan välittämättä siitä, että suomalaiset eivät sitten välttämättä ole se kaikkein helpoiten itseään ilmaiseva yleisö.

Keikkayleisö kyllä varmasti pitää esityksestä, mutta ei ihan hevillä nosta persettä penkistään näyttääkseen sitä.

Tosin kunhan se naapuri siinä viereisellä penkillä tekee sen ensin, niin kyllä se kaverikin siinä vieressä pikkuhiljaa lämpiää.

Näin kävi keltamustan lauantaisessa pelissä. Kun pari hassua ukkoa teki itsestään ensin positiivisella tavalla pellen, niin se omakin kynnys heittäytyä mukaan älämölöön pieneni kummasti. Veikkaanpa, että äänekkäästä aurinkokatsomosta poistuttiin ottelun jälkeen leveä virne naamavärkillä, muutenkin kuin taululla komeilleelle 5–0 lopputulokselle hymyillen.

Duo Erectuksen jäsenten henkilöllisyys jäi muuten itseltäni siinä pelin tiimellyksessä selvittämättä, vaikka kaljumman huhutaankin saavan Jolenen keikoillaan hameväen liukastelemaan penkeiltä lattialle.

Kirjoittaja on KuPSin puujalka.