Anna hyvän kiertää

Tässä lehdessä sivulla 2 kerrotaan kuopiolaiskampaajien tempauksesta, jossa he leikkaavat koko päivän ilmaiseksi vähävaraisten henkilöiden hiuksia. Myös seuraavassa Kuopion Kaupunkilehdessä kerrotaan yksityisestä henkilöstä, joka haluaa tuoda joulumieltä yksinäisille.

Vastaavanlaisia tempauksia on näkynyt paljon ainakin sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi eräs kuopiolainen valokuvaaja tarjosi ilmaista valokuvausta jollekin veteraanille Pohjois-Savon alueella. Iltalehti uutisoi ylöjärveläisestä Terhi Siidorofista, joka jakaa kotoaan ilmaisruokaa vähävaraisille.

Viimeisimpänä törmäsin Facebookissa tempaukseen, jossa kuka tahansa voi ostaa K-Market Neulamuikusta minkä tahansa tuotteen joka säilyy, ja ohjata sen menemään Kuopion Ruoka-avun jouluruokalahjoitukseen. Ruoka-apu jakaa tuotteet aatonaattona niitä tarvitseville. Tämäkin täysin yksityishenkilön idea.

Sosiaalisen median törkykommentointia lukiessa käy välillä mielessä, että ilmastonmuutos saisi tuhota maapallon ja ihmiskunnan nopeamminkin. Tänä syksynä on kuitenkin saanut ilahtua kerran jos toisenkin, kun on saanut lukea ihmisten hyvistä teoista toisten vuoksi. Ehkä ihmiskunnalla on vielä toivoa natseista huolimatta.

Jos jotakin näin toimittajana vielä toivoisi, niin nettisivua, josta löytyisi kootusti erilaiset hyväntekeväisyystempaukset ja -keräykset. Sivusto voisi olla sellainen, että jokainen voisi itse ilmoittaa sinne omat tempauksensa. Se helpottaisi huomattavasti niistä uutisointia. Siinäpä vinkki jollekin innokkaalle osaajalle. Liekö Suomi100 -juhlavuosi vai joku muu saanut ihmiset avuliaiksi. Samapa tuo, sillä hyvä kasvattaa aina hyvää. Toivottavasti myös 100 vuoden päästäkin.

Kirjoittaja on toimittaja, inka.matilainen@media.fi