Ari Savolainen kaiversi jalkapallolegendat puualustoille

Ari Savolainen sai inspiraation veistostöille Suomen 100-vuotisjuhlista.

Puijon Majalla on näyttely urheiluhistoriasta reilun viikon ajan.

Kuopiolainen ex-jalkapalloilija Ari Savolainen tunnetaan eräänlaisena kansantaiteilijana. Savolainen intoutui viime vuonna Suomi100-juhlavuoden kunniaksi kaivertamaan puualustoille kaikkien aikojen parhaimmat KuPSin, Kopareiden ja Elon miehistöt, kaupungin nohevimmat jääkiekkoilijat ja uljaimmat mäkikotkat eli Puijon peipposet.

 

Ari Savolaisen näyttelyssä on kuvattu muun muassa maailman parhaat jalkapalloilijat. Näyttely on esillä Puijon Majalla.

SUURET säveltäjätkin ovat päässeet Savolaisen puualustoille, samoin kuin maailman kaikkien aikojen parhaimmat jalkapalloilijat. Savolaisen työt ovat nähtävillä vielä puolentoista viikon ajan Puijon Majalla. Sen jälkeen hän on valmis kierrättämään näyttelyään jossakin muussa tilassa, jos halukkuutta ilmaantuu.
– Tuli muutaman vuoden aikana hiukan ryypiskeltyä, kun kaveri soitti, että keksi parempaa tekemistä. Silloin aloitin näiden kaiverrustöiden tekemisen, vähensin rutkasti alkoholin nauttimista, mutta en lopettanut kokonaan. Näyttelyni on sellainen Suomi 100-vuoden jälkilöylytapahtuma, kertoo Savolainen inspiraatiostaan.

PUUTYÖT herättänevät intohimoisia mielipiteitä, koska parhaista pelaajista on monia näkemyksiä. Mutta sen pystyi jokainen näyttelyn avajaisissa toteamaan, että taiteilijalla on valintoja koskeviin väitteisiin tiukka vastaväite tai perustelu.
Savolainen oli 1960- ja 1970-luvulla persoonallinen KuPSin hyökkääjäjonglööri. Mies nimittää itseään latumaakariksi, koska hän teki työuransa latuverkoston tekijänä. Hän toimi myös Linnapellon koulun liikunnanopettajana.
Savolainen on taitava kirjallinen ja suullinen sanankäyttäjä.

 

Tässä Savolaisen näkemys Telluksen parhaasta futisjoukkueesta.