Autot ilman kuskia – osa 3

Jaahas. Moneskohan kerta tämä taas lienee, kun tuon tätä kaunista epäkohtaa immeisten tietoisuuteen. Turhaahan tämä marmatus tosin aina on, sillä vaikka ensimmäisen kerran havahduin tähän hätään jo 2000-luvun alkumetreillä, niin avunhuudoista huolimatta heitä siellä liikenteen seassa yhä toikkaroi. Naisia nimittäin.

Se, että liikenneviraston onnettomuusdata tietää kertoa miesten ruttaavan peltiä tuplasti naisia enemmän tai meitä kaksilahkeisia menehtyvän liikenteessä viisinkertaisesti hameväkeen verrattuna, on lähinnä tilastohömppää, josta härmän ukko ei niin perusta. Huoleni perustuu enemmänkin itse nähtyyn ja läheltä koettuun tilastomutuun.

Saman katon alla pitää näet majaansa hameväen edustaja, joka jostain syystä ei allekirjoita näkemyksiäni sukupuolten välisistä osaamiseroista rattien takana. Tämä Sammonkadun Michèle Mouton kurvailee allekirjoittaneen kauhuksi pitkäperäisellä Volkswagen Transporter pakettiautollaan Kuopion liikennevirrassa ja naureskelee meikäläisen piskuiselle Volvolle, joka mahtuisi pakettiautonsa tavaratilaan poikittain. Eikä kuulemma tarvitse peruutustutkaa, saatikka muita turvahömppiä, sillä kertoo osaavansa käyttää vanhankansan turvalaitteita eli peilejä.

Noh. Kun nyt katselen tuota Transportterinsa rutattua persausta ja kyselen, että mitenkäs tämä tilastojen valossa on sitten mahdollista, niin syy tähän on kuulemma yksinomaan auton. Rattikäsi tai kaasujalka tekivät kuulemma kaikki oikeat liikkeet, mutta auto vain hyppäsi peruutuksen aikana betonipylvääseen. Ihan kuin itsestään. Vaikeahan tuota on kieltääkään, sillä osaahan osa nykyautoista jo peruuttaa itsensä tallista ulos, niin kait niiltä onnistuu ihan itsestään kolarointikin. Työkaverini tosin tietää kertoa, että heillä ratin takana ollut hameväki laittoi peltirutun syyksi välittömästi miesväen tyhmyyden. Mitäs mies oli tyhmyyttään ylipäätään ostanut heille auton. Niinpä.

Ei taida auttaa enää edes Saudi-Arabiaan muutto. Olihan se kuiteskin maailman viimeisin turvallinen valtio, joka ymmärsi kieltää naisilta autolla ajon.

Kirjoittaja on KuPSin puujalka.