Autot ilman kuskia – osa 4

Ei tullut itkua pitkästä ilosta, joten yritetäänpä uudestaan. Riskaabeliahan tuo on toki hameväen ajotaitoja lehtien palstoilla arvostella, mutta jonkunhan sitä on välillä liikenneturvallisuuden epäkohdista muistutella. Pysyypä myös parisuhdekin virkeänä. Virkeää oli nimittäin istuskella pelkääjän paikalla tässä männä viikolla, kun emäntä paineli kaasupoljinta välillä piäkirkko–Kuopio. Immeisillä kun on tapana ajaessaan puhua tai enemmänkin purnata itsekseen kanssa-autoilijoiden liikennekäyttäytymisestä. Tovin tätä yksinpuhelua kuunneltuani oli pakko todeta kuskille, että ymmärrän kyllä, kun mutistaan muille autoilijoille, mutta siinä vaiheessa, kun kuski marmattaa peltipoliisille, joka ei edes välähdä, niin olisi kenties sopiva hetki vaihtaa kuskia.

Hauskaa ajanvietettähän tuo toki oli. Napostelin siinä samalla suklaapalleroita ja seurailin mielenkiinnolla toisen herttaista liikennemutinaa. Keksinpä siinä samalla myös kannustimen kuskille. Lupasin antaa aina joka 20 kilometrin välein hänellekin suklaapalleron, mikäli vain malttaisi olla kommentoimatta kanssakuskien tekemisiä tuon mainitun välietapin ajan. Yllättää tuskin ketään, että aika itseksenihän nuo herkut tuli naatittua.

Tarkoitus ei ollut itse asiassa edes raapustaa naisten ajotaidoista, vaan tämän tarinan piti olla kertomus siitä, miten allekirjoittanutta vaaterullataan kieltämättä sen kymmenen kertaa päivän aikana. Vaaterullaus on siis sitä, kun karvoja ja muuta möhkää poistetaan vaatteista teippirullan avulla.

Ruokakunnasta kun löytyy viisi ja välillä jopa seitsemänkin koiraa, niin onhan sitä karvaa joka paikassa. Voitte kuitenkin uskoa, että meikäläistä koirakarvattomampaa kaveria saa etsiä. Aamupalarullaus, töihinlähtörullaus, töistätulorullaus, ruokailurullaus, välirullaus ja ihanmuutenvainrullaus. Tässä nyt ensi hätiin näitä karvanpoistohetkiä.

Totesinpa yhden rullauksen aikana emännälle, että jos allekirjoittaneesta aika jättää ennen häntä, niin todennäköisesti rullaa meikäläisen pukua alttarilla arkussakin.
Keväitä kaikille teille ja muistakaa rullailla toisianne.

Kirjoittaja on KuPSin puujalka.