Business Center auttaa yrittäjiä menestymään

Business Centerin tilat sijaitsevat Microkadun kampuksella. Kuva: Timo Filpus

Hankkeen tavoite on lisätä Pohjois-Savon yritystoimintaa ja aluetalouden kasvua.

Pohjois-Savon Business Centerin kaikille avoimia avajaisia vietetään tiistaina 1.10. Microkadulla. Tapahtuman juontaa Vappu Pimiä ja puhujavieraina ovat muun muassa Martin Kalliola Blokess-sketsiryhmästä, Teemu Huuhtanen Next Games Oy:ltä ja Jarna Kaplas Konttiravintola Mortonista.

Business Center Pohjois-Savo auttaa yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia menestymään. Kyseessä on pohjoissavolainen palveluverkosto, joka vahvistaa maakunnan, sen elinkeinoelämän ja muiden organisaatioiden osaamista ja kansainvälistä kilpailukykyä. Hanke panostaa yrittäjyyteen ja innovaatioihin sekä uusien palvelujen ja tuotteiden kehittämiseen.

Business Centerin visiona on olla kansainvälisesti verkostoitunut, Pohjois-Savon yrittäjyyttä ja liiketoimintaa laajasti kehittävä innovatiivinen yhteisö. Missiona on lisätä Pohjois-Savon yritystoimintaa ja aluetalouden kasvua tarjoamalla yrittäjyyskasvatus ja -koulutuspalveluja sekä yritysten kasvu- ja innovaatiopalveluja ja verkostoja.
– Jotta Pohjois-Savo on elinvoimainen maakunta vielä vuosikymmenien päästä, tarvitsemme lisää työpaikkoja ja yrityksiä. Maakuntaan olisi tärkeää saada kasvavia ja kansainvälistyviä yrityksiä, jotka tarjoavat nuorille hyviä ja haastavia työpaikkoja, jotta he haluaisivat jäädä tänne. Skenaariot ovat muuten aika synkkiä, Business Centerin johtaja Kaija Sääski taustoittaa.

Sääski haluaa uskoa tulevaisuuteen ja näkee, että nyt on aika toimia koko maakunnan tasolla. Business Centerissä liiketoimintaa pyritäänkin buustaamaan oppilaitosten ja kaupunkien yhteistyönä. Business Centerin toimintaa koordinoi ja johtaa Savonia-ammattikorkeakoulu. Muita päätoimijoita ovat Itä-Suomen yliopisto, Savon ammattiopisto, Ylä-Savon ammattiopisto ja Iisalmen kaupunki, Kuopion kaupunki sekä Navitas Kehitys Oy Varkaudesta.
– Yhdessä toimiminen on nyt tärkeää.