Ei sitten ressata

Nyt on taas konkreettisesti alkanut se aika vuodesta, kun aamukahdeksan linja-autossa istuu vain kourallinen ihmisiä. Liikenteessä ei tarvitse jonottaa ja mitä lähemmäs heinäkuuta mennään sitä vaikeampi ihmisiä on saada kiinni työn puitteissa. Ollaan lomalla nääs.
Kun tuo aika käy piakkoin itsellekin ajankohtaiseksi, ajattelin huvitella ja hakea vähän vinkkejä täydelliseen lomaan.
Pikaisella googlettamisella saa vastaan ainakin kymmenkunta erilaista juttua ja blogia siitä, kuinka viettää onnistunut, stressitön, onnellinen, kiireetön ja riidaton loma.
Jos joku ei vielä tiennyt niin stressittömän loman saa kun ei luo liian tiukkoja aikatauluja, liikaa odotuksia, elä ulkopuolisten odotuksille ja keksii jokaiselle jotain kivaa.
Hoida työasiat kuntoon ennen lomaa, mutta ei saa jättää hommia viimeiselle päivälle sillä pitää laskeutua lomamoodiin. Ai niin ja muista, ettei myöskään saa suorittaa ja irtiotto olisi hyvä tehdä heti loman alkuun. Ja sitä lomaa olisi hyvä olla vähintään kolme viikkoa putkeen. Pitää muistaa levätä, mutta hyvä olisi olla jotain tekemistäkin, ettei nyt ihan pelkäksi makoiluksi mene. On unohdettava työt aivan totaalisesti, mutta töihin paluuseen olisi hyvä alkaa valmistautumaan kuitenkin hyvissä ajoin. Käy reissussa, mutta muista olla kotonakin. Älä stressaa arkisista asioista, mutta muista miettiä sitä rahaa, ettei ole matti kukkarossa kun loma loppuu.
Kylläpä alkoi heti lomastressi helpottaa. Kiitos tästä ja hyvää lomaa kaikille jolla sellainen on!

Kirjoittaja on toimittaja.
inka.matilainen@media.fi