Ensi viikolla Koiranpäivän tapahtuma Kuopion torilla – Tule osallistumaan kävelyyn Kaverikoirien kanssa

Kaverikoiria on tavattavissa torilla Koiranpäivän tapahtumassa 24.4. kello 18-19.

Kaverikoirat tavattavissa ensi viikolla torilla ja erämessuilla.

Ensi viikon keskiviikkona 24.4. vietetään valtakunnallista Koiranpäivää. Kuopiossa Koiranpäivää juhlitaan toritapahtuman merkeissä. Kuopion Kaverikoirat järjestävät keskiviikkona torikävelyn kello 18–19.
– Tuolloin torille voi tulla tutustumaan ja rapsuttelemaan kaverikoiria, ja mukaan kävelyyn voi osallistua kuka tahansa koiransa kanssa, Pohjois-Savon Kennelpiirin kaveri- ja lukukoiravastaava Pirjo Kärki kertoo.

Koiranpäivää on vietetty vuodesta 2007 lähtien ja Kennelliiton tavoitteena on tehdä Koiranpäivä tunnetuksi ja saada se virallisesti almanakkaan. Tämän vuoden teemana on koiran tarina. Teemalla muistutetaan vastuullisen koiran hankinnan tärkeydestä.
Pohjois-Savon Kennelpiirin alueella toimivia kaverikoiraryhmiä on Kuopiossa, Pielavedellä, Siilinjärvellä, Suonenjoella, Varkaudessa ja Iisalmessa. Kuopiossa on tällä hetkellä noin 70 kaverikoiraa.
– Kaverikoirat vierailevat yleensä esimerkiksi hoivakodeissa, kehitysvammaisten luona ja vaikkapa mielenterveyskuntoutujien asumispalveluissa. Tuotamme koirien kautta hyvää mieltä ja iloa niille, joilla ei ole mahdollisuutta pitää omaa koiraa.
Eläimen läsnäolo saa monet ilahtumaan liikutukseen asti. Koiran silittäminen saattaa tuoda vanhukselle mieleen tunnemuistoja kaukaa menneisyydestä tai virkistää mieltä niin, että yhtäkkiä jaksaakin esimerkiksi liikkua paremmin.
– Saammekin paljon palautetta ja kiitosta siitä, että teemme tärkeää ja hyvää vapaaehtoistyötä.

Kaverikoiria voi tavata myös lukuisissa tapahtumissa ympäri vuoden.
– Osallistumme kaikkiin tapahtumiin, mihin vain kutsutaan. Olemme olleet muun muassa torin kesätapahtumissa.
Kaverikoirat ovat vierailleet monesti myös kauppakeskuksissa ja liikkeissä ja erilaisilla messuilla.
– Ensi viikolla olemme mukana myös Erätaika-messuilla Kuopio-hallissa 26.–28.4. Meillä on ulkoalueella oma Kaverikoirapiste.
Luonnollisesti Kaverikoiria näkee myös monissa koiranäyttelyissä.

Uusia kaverikoiranohjaajia toivotaan koko ajan mukaan toimintaan, myös Kuopion alueella. Ensin tulee kuitenkin suorittaa Kennelliiton Kaverikoirakoulutus. Kaverikoirakoulutusta järjestetään vuosittain myös Pohjois-Savon alueella.

  • Kaverikoirat tavattavissa torilla 24.4. klo 18–19 ja erämessuilla 26.–28.4.