Grillirakennus tulossa alustavasti syksyllä

Marko Koistinen on asemakadulla sijainneen Drive In Grillin ja Toriherkun yrittäjä. Kuva: Inka Matilainen

Drive In Grilli poltettiin viime syksynä.

Asemakadun alapäässä, poltetun Drive In Grillin kohdalla lojuu yhä jätettä. Vuoden 2017 syyskuun alussa poltetun grillin tilalle piti tulla uusi, vakuutusyhtiön korvaama rakennus jo viime vuoden puolella. Matkaan tuli kuitenkin yllättävä muuttuja.
– Vakuutusyhtiö korvaa vain vastaavanlaisen rakennuksen, ei täysin uutta. Nyt on käynyt niin, että budjettiin sopivaa rakennusyhtiötä ei ole löytynyt. Rakennusfirmoilla on tällä hetkellä niin hyvä työtilanne, ettei tarvitse lähteä tekemään halvemmalla mitään. Se on tietysti hieno juttu heidän kannalta, mutta meille tarjoukset ovat olleet niin hirvittäviä ettei voi kuvitellakaan, yrittäjä Marko Koistinen sanoo.

MYÖS rakennusmääräysten muuttuminen on hieman hidastanut prosessia. Vanha grilli oli rakennettu 90-luvulla ja silloin määräyksissä ei vaadittu esimerkiksi invavessaa kuten nykyään.
– Jotta se mahtuisi rakennukseen ja jäisi vielä asiakaspaikkojakin, niin rakennusta pitää hieman laajentaa. Siihen on täytynyt kysyä erilaisia lupia, sillä puisto, jossa grilli sijaitsee on luonnonsuojelupuisto.

GRILLIRAKENNUKSEN omistaa Kuljetusliike One Way Oy, joka hankki kiinteistön vuonna 2015 sijoitusmielessä. Koistinen sanoo, että hänen viimeisimpien tietojen mukaan Virosta olisi tulossa koko taloelementti ja, että rakentaminen alkaisi syyskuussa.
– Vuoden loppuun mennessä kioskin pitäisi olla auki. Tämä on viimeisin tieto, mikä minulla on. Silloin valmistuminen menisi joulu-tammikuulle. Varsinkin alkuvuosi on haastava, joten avaisin grillin todennäköisesti vasta keväällä, mutta tärkein olisi saada rakennus paikalleen mahdollisimman pian.

KOISTINEN sanoo, että mitä kauemmaksi grillin avaaminen menee, sitä vaikeampaa menetettyä on saada takaisin. Hän toivoo, ettei kaikkia asiakkaita olisi menetetty lopullisesti. Suuresti yrittäjää ihmetyttää, ettei tuhopolttajaa ole vieläkään saatu kiinni.
– On todella ihmeellistä ettei tekijää ole saatu kiinni ja vastuuseen. Hänen teollaan on yhä suuret vaikutukset monen ihmisen elämään. Voittoa tehnyt yhtiö ajettiin melkein konkurssiin. Kyllä välillä jouduttiin miettimään muitakin vaihtoehtoja.

KOISTINEN ymmärtää, etteivät grillin jäännökset ihastuta ketään. Hän on harmissaan tilanteesta, mutta on kuitenkin hyvin kiitollinen kaupungille heiltä saamastaan tuesta.
– Kaupunki on ollut todella hyvin yrittäjän puolella ja tukenut. Siitä iso kiitos.