Hanke valmiina lokakuun lopussa

Leipäniemen silta ja Kumpusaarentien ylittävä silta valmistuivat viime viikolla. Sillat helpottavat huomattavasti kevyen liikenteen kulkemista eteläisiltä alueilta keskustaan.

Leväsentien ja Kumpusaarentien katujärjestelyt -hanke on jo hyvällä mallilla. Odotettu Leipäniementien silta valmistui viime viikolla.

Pitkään odotettu Särkiniemen ja Haapaniemen yhdistävä Leipäniemen silta avattiin viime viikolla. Silta nopeuttaa huomattavasti kävelijöiden ja pyöräilijöiden matkaa eteläisiltä alueilta kaupungin keskustaan. Samalla Leipäniemen sillan jatkeeksi valmistui Kumpusaarentien ja sataman pistoraiteen ylittävä silta, joka johtaa Tehdaskadulle. Uudet kevyelle liikenteelle tarkoitetut sillat kuuluvat kaupungin laatukäytäväverkostoon, eli ne pyritään auraamaan talviaamuina niin, että esimerkiksi työmatkapyöräily on mahdollista talvellakin.

Valmista lokakuun lopussa

Kumpusaarentien ja Leväsentien katujärjestelyt -hankkeen on määrä olla kokonaisuudessaan valmis lokakuun loppuun mennessä. Hankkeen toteuttaa Oteran Oy Kuopion kaupungin toimeksiannosta.
– Hankkeen tulisi siis olla täysin valmiina maisemointitöitä myöten. Kumpusaarentien varrelle on tulossa istutuksia ja joitakin puurivejä. Myös siltaympäristöön on tulossa lisää istutuksia. Lisäksi Kumpusaarentien reunaan on vielä tulossa muutama sata metriä melukaidetta pienentämään Särkiniemeen kuuluvaa melua, kaupungininsinööri Ismo Heikkinen kertoo.
Kumpusaarentie on tarkoitettu raskaalle liikenteelle ja sen toivotaan vähentävän Tasavallankadun rekkaliikennettä. Esimerkiksi energialaitoksen ja syväsataman rekkaliikenne siirtyy Tasavallankadulta Kumpusaarentielle. Samalla tien toivotaan helpottavan myös Saaristokadun liikennettä.
– Hankkeen myötä Leväsentiestä tehdään kaksikaistainen molempiin suuntiin välillä Tasavallankatu–Särkiniementie.

 

Kumpusaarentielle ohjataan rekkaliikenne, jotta se vähenisi Tasavallankadulta.

 

Vanhan ponttoonisillan tilalle valmistui nyt uusi silta, joka kuuluu kaupungin laatukäytäväverkostoon.