Hyvää jäätelökesää

Kuopiossa on tapahtumarikas kesä. Vaikka helteet ovat vasta aluillaan, niin silti tapahtumakalenterista löytyy jo monta ruksia. Kesän korkkasi kuin varkain puuhamies Jylhäsalmen masinoimat aivan naurettavat Kuopion Komediafestivaalit. Siinä missä komediaklubeilla täytettiin mahoja naurulla, tehtiin samaa olusilla Kuopiossa jo toistamiseen järjestettävässä Suuret Oluet ja Pienet Panimot -tapahtumassa. Upeita kekkereitä kumpikin. Jälkimmäisessä sai tosin nauraa narikassakin. Olutmaistiaisista poistujalle lätkäistään näet käteistä kouraan illan päätteeksi. Tietääkseni ensimmäinen narikka, missä portsari maksaa asiakkaalle poistumisesta. Älä kysy enempää, käy itse ihmettelemässä ensi kesänä.

Ja montakaan litraa ei Kallaveessä ehtinyt vettä virrata, kun taas oli puettava juhlatamineita päälle, sillä sen verta kovaa Kuopiossa tanssittiin ja soitettiin, jo viidettä kymmenettä kertaa. Onnea pyöreitä täyttäneelle hienolle tapahtumalle. Joku minua viisaampihan sen jo aikoinaan totesi – kun tanssit, et voi olla väärässä. Tosin tästähän Kuopion kemut vasta alkoivat.
Nimittäin jos Suomea kiertävät bändit saavat metakkaa aikaan, niin ykkösmölinää tuottaa kuitenkin metallipumppu nimeltään puolustusvoimat. Satamassa rokkasi näet sellaisella jytinällä muusikot Hornetti ja Hawk, että Puolustusvoimien kesäkiertue saa allekirjoittaneelta äänivallikategoriassa täydet pisteet. Pallikarvat vieläkin pystyssä.

Siihen kun rokattiin heti lennosta perään Kuopiossa uusi Rock In The City -festari, niin jo alkoi vanhakin lämpenemään. Jos Kuopion illassa kajahtaa livenä Sonata Arctican Tallulah, niin luulenpa, että Kuopion karaokekuningas Hardy Kankkusenkin simmunpielet hieman kostuvat.

Siispä nyt on Kuopion festarikesä avattu, vaikkakin yhden poptapahtuman tiedotuksessa on kieltämättä parannettavaa. Vänärillä ensimmäistä, mutta toivottavasti ei viimeistä kertaa, järjestettyä TissiFläsPoppia luultiin nimittäin virheellisesti maksulliseksi festariksi, sillä osa katsojista ei uskaltautunut paikalle, vaan tyytyi tiirailemaan hytkyviä artisteja ulapalta kiikareilla veneistä käsin.

Kirjoittaja on KuPSin puujalka.