Iisalmen kyläpäällikkö siirtyi KalPaan

IPK:n viime kauden kapteeni Otto Huttunen tuo laukausvoimaa kaukaloon ja energiaa KalPan pukukoppiin. Kuva: Ismo Vornanen

Alasarjoja kolunnut 28-vuotias Otto Huttunen on yllättäen tunkeutumassa KalPan pakiksi.

Iisalmelainen Otto Huttunen on tyrkyllä KalPan vakiopakiksi. Huttunen pelasi IPK:ssa Mestistä ja aiempina vuosina Suomi-sarjassa. Nuorena junnupoikana Huttunen kävi näyttämässä taitojaan KalPan A-junioreissa. Silloin ei tärpännyt ja hän ajautui Iisalmessa alasarjojen syövereihin. Huttunen oli jo unohtanut haaveet liigaurasta, kunnes viime talvena IPK:n kurssia tuli nostamaan nykyinen KalPan päävalmentaja Tommi ”Toma” Miettinen.

Toman pelastusoperaatiossa IPK:n pelaajat saivat luistimiinsa vauhtia ja mailoihinsa ruutia. Tason nosto koski myös satakiloista puolustajaa Huttusta. Onnellisesti päättyneen kauden jälkeen IPK:n joukkue matkusti lomalle Müncheniin. Reissulla iisalmelaisen pelaajatarkkailijan mieleen juolahti, että entäs jos Huttunen kokeilisi onneaan harjoituskaudella KalPan liigamiehistössä.
– Minulta kysyttiin yllättäen, että saisiko minua tarjota KalPaan. Totta kai suostuin, vaikken ollut vuosiin pohtinut enää liigauraa, kertoo Huttunen ihmeellisestä elämän käänteestä.

Huttunen oli Iisalmessa paiskinut kesät Olvilla varastomiehenä. Joinakin kesinä hän halkoi kiviä ja betonia armottomissa timanttiporaushommissa. Päivätöillä piti tienata elanto ja iltaisin hypätä kiekkoilijan duuniin.
Miettinen lienee vakuuttunut Huttusen hirmulämäreistä Mestis-kaudella, koska hän tarjosi pakille KalPassa tryout-sopimusta. Huttunen on suihkinut päivittäin Kuopion ja Iisalmen väliä. Koditon kulkuri on saamassa pian oman asunnon Kuopiosta. Taivaan merkit näyttävät siltä, että ihme tapahtuu ja Huttunen saataisi lunastaa koko kauden mittaisen sopimuksen.
– Tryout -sopimukseni kestää marraskuun maaottelutaukoon asti. Viidestä harjoituspelistä olen pelannut neljässä. Totta kai nautin, kun olen saanut ensimmäistä kertaa veteraanivuosina pelata ammattilaisena.

Ensimmäistä kertaa Huttunen pystyy kaukalossa esittelemään kunnolla kykyjään. Hän jaksaa painaa täysillä kolme erää. Fysiikka alkaa olla ammattiurheilijan tasolla. Uskomuksista ei ole kyse. Testeissä on näkynyt, että hän on paremmassa kunnossa kuin koskaan elämänsä aikana.
– Olisihan se erilaista aloittaa aikuisena miehenä liigahommat kuin parikymppisenä. Tällä iällä ei tarvitse puristaa niin kovasti mailasta, vaikka liigakokemusta ei aikaisemmasta elämästä olekaan.

Valmentaja Miettinen kehuu iisalmelaisen lajitaitoja, peliälyä ja painavaa laukausta, mutta sanoo, että vielä on kovasti tehtävä töitä niin kuin valmentajan roolisanoihin kuuluu. Kyläpäällikköluonne tuo energiaa KalPan pukukoppiin.
– Huttusella on menossa upea ja erikoinen tarina. Mies on persoonaltaan sellainen kyläpäällikköluonne. Kunhan fysiikka kehittyy edelleen, on Otolla mahdollisuus tehdä liigauraa, vaikka hän ei olekaan enää mikään juniori, kannustaa Miettinen.

Yleisö voi nauttia tänä talvena Niiralan Montun uudesta 300 neliön ravintolasta. Ravintola tarjoaa pelien aikana pikaruokaa. Montturavintolaa on laajennettu noin 100 neliöllä, joten sekin on kasvanut 300 neliön ravintolatilaksi. Toimitusjohtaja Toni Saksman lupaa, että ruokatarjonta monipuolistuu ja wc-tilat tuplaantuvat.
– Yleisöllä on nyt 400 neliötä lisää uutta ravintotilaa. Olemme saaneet halliin useita keittiöitä, joten ruokapalvelumme monipuolistuvat, sanoo Saksman.

KalPa täyttää 90 vuotta

  • KalPa aloittaa liigakautensa Niiralan Montussa perjantaina 13.9. kello 18.30 Mikkelin Jukureita vastaan.
  • KalPan 90-vuotisjuhlaottelu pelataan lauantaina 26.10. Tapparaa vastaan.
  • 90-vuotisjuhlakausi näkyy KalPan kaikissa kotiotteluissa koko kauden ajan.
  • Jokaista peliä ennen mediakuutiolla esitetään video seuran historian merkkihetkistä ja tähtipelaajista.
  • Lokakuun viimeinen täysi viikko on juhlaviikko. Sen tarkemmasta ohjelmasta tiedotetaan liigapelien yhteydessä.