Ikivihreä Kivikasvot palaa estradille

Kivikasvot (Henrik Lamberg, Ismo Sajakorpi, Fredi, Ilkka Hämäläinen) ja Hot Club -tanssiryhmä saapuvat kiertueelle myös Kuopioon (Kuva: Heikki Savolainen)

TV:stä tuttu ryhmä juhlakiertueelle myös Kuopioon.

TV- ja estradiviihteen rakastettu kokoonpano, Kivikasvot, palaa tänä syksynä lavoille Satumaani Suomi -juhlakonsertin tiimoilta. Vuonna 1965 perustettu Kivikasvot on neljän konkarin kokoonpano. Yhtyeeseen kuuluvat Matti ”Fredi” Siitonen, Ismo Sajakorpi, Henrik Lamberg ja Ilkka Hämäläinen.

KIVIKASVOJEN jäsenet ovat jo seitsenkymppisiä. Fredi (75) ja Ismo (73) ovat olleet yhtyeessä sen perustamisesta lähtien. Yhteisiä keikkoja heillä on kertynyt jo 52 vuotta.
– Tapasimme Fredin kanssa armeijassa. Yhteistyö on jatkunut näin pitkään, sillä meillä on sama huumori ja sama musiikkimaku, Sajakorpi kertoo.
Sajakorpi sanoo, että porukassa riittää virtaa edelleen.
– Monet meidän ikäiset ovat jo siirtyneet syrjään aikapäiviä sitten. Meillä virtaa riittää. Musiikki, hauskan tekeminen ja yleisön kontakti antavat energiaa, Sajakorpi sanoo.

KIVIKASVOT piti vuonna 2015 jäähyväiskiertueen nimellä Kunniakierros. Tarkoitus oli lopettaa kiertue-elämä.
Viime vuonna kokoonpanolle alkoi kuitenkin tulla Suomi100-juhlavuoteen liittyviä esiintymistarjouksia. Kivikasvoja toivottiin niin Lahden kaupunginteatteriin, rotareiden tilaisuuteen kuin Lappeenrannan kesäteatteriin uusintakäynnille.
– Päätimme, että jos kerta kysyntää on, niin miksemme tekisi samalla myös konsertteja, Sajakorpi sanoo.

SATUMAANI Suomi -juhlakonsertti on Kivikasvojen tuttua tyyliä. Esitys tarjoaa riemukkaan show’n, jossa on lukuisten lauluesitysten lisäksi sydänlämpöistä nostalgiaa, riemukasta huumoria sekä loistokkaita tanssinumeroita.
Sajakorven käsikirjoittama esitys on juonellinen kokonaisuus, jossa yleisölle tarjoillaan otteita itsenäisen Suomen historiasta.
– Ideana on yhdistää hieno musiikki ja huumori. Luvassa on suuria tunteita edestakaisin. Kun Fredi laulaa Evakon laulun, iso osa yleisöstä yleensä itkee.
Esitys kiertää Suomessa kuudella paikkakunnalla. Kuopioon kiertue saapuu ensi viikolla.

Kivikasvot show – Satumaani Suomi -esitys Musiikkikeskuksella la 21.10. kello 17.