Ilmaiset liikuntahetket alkavat syyskuussa

Ensimmäisissä Liikuntalauantaissa tutustutaan uintiin. Kuva: Matias Honkamaa

Liikuntalauantait jatkuvat vuoteen 2019.

Kuopiossa käynnistyy lauantaina 8.9. kaikille kuopiolaisille perheille maksuttomat Liikuntalauantait. Viikoittaiset Liikuntalauantait käynnistyvät Kuopion Uimaseuran vetämillä, neljällä uinnin kerralla. Uinnin kertojen jälkeen ovat vuorossa kahdeksan eri lajin seuran vetämät Liikuntalauantait. Liikuntalauantait jatkuvat lauantaihin 25.5.2019 saakka.

LIIKUNTALAUANTAIT on ESR-rahoitteinen hanke, jonka toteuttaa Pohjois-Savon liikunta yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa, joka myös rahoittaa hanketta. Hankepäällikkö Niina Markkanen kertoo, että liikuntalauantait ovat kaikille avoimia eikä niihin tarvitse ilmoittautua erikseen.
– Riittää, että tulee paikalle liikkumiseen sopivassa varustuksessa ja voi osallistua yhden kerran tai tulla mukaan jokaiseen liikuntalauantaihin. Käynnit ovat tosiaan maksuttomia ja avoimia kaikenikäisille. Lajeihin tarvittavat välineet tulevat järjestävien tahojen puolesta ja ohjattu harjoitus kestää noin tunnin.

PERHEIDEN Liikuntalauantait tarjoavat niin aikuisille kuin lapsille mahdollisuuden kokeilla ja ohjatusti eri lajeja, tutustua seuroihin ja löytää itselle mieluisa harrastus. Toiminnassa aikuiset liikkuvat yhdessä lastensa kanssa.
– Lapsi tai nuori osallistuu aina huoltajan kanssa, joten siksi ikärajoja ei ole. Huoltaja voi olla myös isovanhempi, sisar tai vaikka kummi.
Syyskuun liikuntalauantaissa tutustutaan uintiin Kuopion uimaseuran opastuksella. Lokakuussa vuorossa on miekkailu, marraskuussa lentopallo ja joulukuussa koripallo. Vuoden vaihteen jälkeen vuorossa ovat sulkapallo, jalkapallo, voimistelu, monipuolinen liikunta ja yleisurheilu.

HANKE käynnistyy lauantaina 1.9. kello 10–14 järjestettävässä Perhetapahtumassa Kuopio-hallilla. Tapahtuma toteutetaan Kuopio Maratonin yhteydessä ja siinä ovat mukana Maltti & Valtti ja hankkeen sekä kaikkien Liikuntalauantai -seurojen toiminnalliset esittelypisteet.
– Sieltä saa vinkkejä liikkumiseen ja siihen, mitä Liikuntalauantaissa tehdään. Liikuntalauantaiden idea on, että kaikilla, myös vähävaraisilla olisi mahdollisuus harrastaa jotain liikuntaa ja löytää oma laji. Samalla on tarkoitus myös saada vanhemmat innostumaan lastensa kanssa liikkumisesta.