Ilmaisia tanssiesityksiä Sotkulla

Savonian tanssinopettajaopiskelijoiden koreografioita esitellään Sotkulla ensi viikolla. Kuva: Veronika Hailu

Savonian TEOT-koreografioita ensi viikolla.

Perinteeksi muodostuneet Savonia-ammattikorkeakoulun tanssinopettajaopiskelijoiden TEOT-koreografiat nähdään Sotku-teatterilla ensi viikon lopulla 12.–14.12. Esityksissä voi kokea ja tarkastella upeita koreografioita, jotka poikkeavat toinen toisistaan persoonallisen luomistyön myötä.
Illan aikana koetaan tanssin moninaista kirjoa kuten tanssiteatteria, katutanssia sekä nyky- ja jazztanssia poikkitaiteellisesti ja live-musiikin säestyksellä.

Kolmen päivän aikana nähdään kaikkiaan 12 eri koreografiaa, jotka opiskelijat ovat tehneet osana koreografiaopintojaan. Lisäksi torstain esityksissä nähdään kaksi teosta, jotka osallistuivat It’s All Jazz -tanssikilpailuihin marraskuussa Tampereella. Tämän vuoden esityksiin kansainvälisyyttä tuovat venäläiset vaihto-opiskelijat Hertzenin yliopistosta Pietarista.
Valtaosassa teoksissa tanssijat ovat taidelukio Lumitin opiskelijoita. Muut tanssijat ovat Savonia-ammattikorkeakoulun tanssinopettajaopiskelijoita eri vuosikursseilta. Lisäksi mukana on Urban Moves Kuopion tanssijoita.
– Erityisesti ryhmäkoreografioissa tanssijat tekevät paljon yhteistyötä eri tanssioppilaitosten kesken, tuottaja Martta Uhlbäck kertoo.

Millainen sitten on hyvä koreografia?
– Hyvästä koreografiasta ei ole yhtä oikeaa vastausta. Se riippuu siitä, mitä kukin koreografi tavoittelee, Uhlbäck sanoo.
TEOT-koreografiat on suunniteltu opiskelijoiden omista kiinnostuksenkohtaista käsin. Siksi lavalla nähdään useita eri tanssin tyylejä.
– Tavoitteena on, että esitys herättää katsojassa tunteita, ajatuksia tai kysymyksiä. Onnistunut koreografia siis tavoittaa katsojan. TEOT-illat eivät ole kilpailu, vaan tekijöiden katselmus siitä, mitä he haluavat tanssin kautta välittää.
Esityksistä viimeinen teos on kauhuteemainen ja ei siksi sovellu herkimmille tai perheen pienimmille.

  • TEOT-esityksiä 12.12, 13.12. ja 14.12. kello 19 Sotkulla. Esityksiin on vapaa pääsy.