Iskelmäseniorit keikalla Kunnonpaikassa

Solistina kirjailija-näyttelijä-toimittaja Antti Heikkinen.

Kuopion kansalaisopiston Iskelmäseniorit ja lapinlahtelaisen Kaskikuusen kansalaisopiston Mahottomat kiertävät huhtikuussa yhteisellä konserttimatkalla Savossa. Me tulemme taas -nimisessä konserteissa esiintyy mittava, 70 soittajan ja laulajan kokoonpano. Solistina ja juontajana toimii nilsiäläinen kirjailija, näyttelijä ja toimittaja Antti Heikkinen.

KONSERTISSA kuullaan suomalaisen elokuvamusiikin klassikoita, hurttia huumoria unohtamatta.
Ohjelmistossa kuullaan tuttuja ikivihreitä, kuten Romanssi ja Kaunis Veera, sekä myös uudempia sävelmiä. Konsertti loppuu Samuli Edelmanin ja Vesa-Matti Loirin duettona tunnettuun Tuomittuna kulkemaan -lauluun.
– Antti toimii solistiuden lisäksi myös juontajana ja jutun iskijänä. Hänellä on häkellyttävä tietopankki vanhojen kappaleiden taustoista ja näyttelijöistä, kapellimestarina ja ryhmien opettajana toimiva Petra Lisitsin-Mantere kertoo.

KUOPIOSSA Iskelmäsenioreiden porukka on laulanut lähes samalla kokoonpanolla vuodesta 2010.
– Kun Maaninka liittyi Kuopioon, syntyi idea yhdistää soitto- ja lauluporukat tekemään yhtä isoa konserttia ja nimeksi tuli Iskelmäseniorit. Kuopiossa laulajia ja soittajia on melkein 40 ja Maaningalla vajaa 30 ja vain puolet siitä on varsinaisesti seniori-ikäisiä. Mutta kaikkia yhdistää yhteinen musiikkimaku, Lisitsin-Mantere sanoo.

LISITSIN-MANTERE kertoo, että Iskelmäsenioreihin ovat kaikki tervetulleita mukaan.
– Soitto- tai laulukokeita ei ole koskaan mihinkään porukkaan pidetty, vaan kaikki ovat tervetulleita mukaan. Viime syksynä pelkästään Kuopion lauluryhmä kasvoi yli kymmenellä uudella harrastajalla.

Me tulemme taas -konserttikiertue Maaningan yläkoululla maanantaina 16.4. kello 18 ja Siilinjärvellä Kylpylähotelli Kunnonpaikassa torstaina 19.4. kello 19 alkaen.