Jasa tekee musiikkia kiusaamista vastaan

Kuopiolainen räppäri Jasa haluaa musiikillaan puhutella ihmisiä. Kuva: Mikko Parviainen

 ”Koen, että kiusaamisesta ei voi puhua liikaa”.

Kuopiolainen rap-artisti Jasa, eli Jarno Sallinen on tehnyt musiikkia vuodesta 2010. Aiemmin häntä kuultiin Jasa & Immeinen -kokoonpanossa, mutta vuosi sitten hän siirtyi soolouralle ja esiintyy nyt nimellä Jasa.
Räppäri haluaa nyt tuoreella musiikillaan nostaa esiin itselleen tärkeitä, yhteiskunnallisia teemoja. Hänen tuorein kappaleensa Parempi ku kukaan käsittelee hänelle itselleen puhuttelevaa aihetta, kiusaamista.
– Koen että kiusaamisesta ei voida koskaan puhua liikaa. Tein kappaleen yhdessä artisti Super Jannen kanssa. Halusimme kantaa oman kortemme kekoon ja muistuttaa, että kenenkään meidän ei tarvitse olla yksin. Eikä kenenkään pitäisi joutua kiusaamisen kohteeksi.

Jasa sanoo, että kiusaamis-teema on pyörinyt hänen mielessään paitsi isäksi tulemisen myötä, myös oman historiansa vuoksi.
– Olin ehkä kouluaikoina omissakin teoissa välillä kiusaajan roolissa. En ole aina ollut mukavin ihminen. Tämä kappale on myös oma anteeksipyyntöni omista teoistani. Tämän biisin tekeminen on ollut itselle myös sellainen terapiaprosessi, Jasa pohtii.
Omille lapsilleen artisti haluaa opettaa, ettei ketään saa kiusata ja kiusaamiseen pitää aina puuttua.
Jasa uskoo, että musiikilla voi vaikuttaa nuorten asenteisiin.
– Jokainen varmasti enemmän tai vähemmän kuuntelee musiikkia ja sitä kautta musiikilla voidaan vaikuttaa. Tuskin koskaan kiusaamista saadaan kokonaan loppumaan, mutta jos musiikkini vaikuttaisi edes yhteen tai kahteen ihmiseen, niin suunta on oikea, Jasa pohtii.

Sallinen on vuosien varrella esiintynyt niin Suomessa kuin Norjassa. Kuopiossa häntä on kuultu Henry´s Pubissa.
Parempi ku kukaan on Jasan kolmas sinkku. Hän aikoo loppuvuoden keskittyä oman musiikin tekemiseen ja aloittaa aktiivisemman keikkailun ensi vuoden puolella.