Jokinen on kapteeni ja kaikkien kaveri

Tommi Jokinen nauttii koko joukkueen luottamusta: ”Jätkät kyllä tietää, millainen olen.” Kuva Ismo Vornanen

KalPan kapteeni uskoo samanalaiseen ihmeeseen kuin hopeavuonna. ”Uudistuneessa joukkueessa on rajaton potentiaali.”

Tommi Jokinen (29) on alkujaan Vuorelan poikia, aivan kuten toinen tunnettu jääkiekkoilija Tuomas ”Kisu” Kiiskinen. Tulevalle kaudelle kapteeniksi valittu Jokinen on ollut pitkään uskollinen KalPalle, vaikka hän kävi kasvamassa neljän kauden ajan SaiPassa.
– Henkisen kasvun takia ja uusien oppimisärsykkeiden vuoksi on hyvä käydä myös kotikaukalon ulkopuolella. Löysin Saipassa myös suoraviivaisen peli-identiteettini. Nyt olen ylpeä, että saan olla ensimmäistä kertaa kasvattaja-seurassani kapteeni. Toivon voivani auttaa koko joukkuetta ja olla kaikkien kaveri, sanoo Jokinen.
Jokinen vaikuttaa mieheltä, joka paneutuu velvollisuuksiinsa sataprosenttisesti, varmaan myös kapteenin tehtäviin. Hän on läsnäoleva ja luottamusta herättävä keskustelukumppani, mutta ei mikään kovaääninen showmies.

Riikola huolehtii esiintymisestä

Huumoriakin on uudessa kapteenissa sopivasti, mutta hänellä myös vakava, lähes tosikkomainen puolensa. Välillä Jokinen kertoo kaipaavansa omaa rauhaa, vaikka onkin joukkuepelaaja.
– Kannustan kyllä vaihtoaitiossa pelikavereita, mutta kopissa erätauoilla kaipaan itsekin rauhoittumisaikaa. Tällöin kyllä varakapteeni Juuso Riikola huolehtii äänekkäämmästä esiintymisestä. Jätkät kyllä tietää, millainen olen. Aion toimia omana itsenä kapteeninakin.

Joukkueessa rajaton potentiaali

Viime talvena KalPa kehittyi siitäkin huolimatta, etteivät joukkueeseen uskoneet etelän asiantuntijat eikä valtakunnan media. Jälleen uudistuneen, nuorekkaan ja ennakkoluulottoman KalPan pitäisi tehdä samanlainen ihme kuin edelliskaudella, jos joukkue aikoo toistaa mitalitemppunsa. Jokinen on valmis vieläpä nostamaan sijoitusta. Joukkue tarvitsee vain samanlaisen itse-luottamuksen tilan, mikä sillä oli hopeakaudella.
– Olen saanut aikaisemmin liigassa hopean ja pronssin. Mitäpä muuta voisin tavoitella kuin ylintä palkintoa, kultaa. Tässä uudessa projektissa ja uudessa joukkueessa on rajaton potentiaali.

Uutuutena yksilötreenit

Finaalipelien vuoksi kesäharjoittelujakso jäi kolmen viikon mittaiseksi. Kesätreenit olivat kapteenin mukaan rutiinipullaa, mutta jääharjoitteluun on tullut muutoksia.
– Harjoitukset alkavat tunnin yksilötreenillä, jossa kehitetään kunkin pelaajan henkilökohtaisia vahvuuksia. Varsinkin nuorten pelaajien on pakko osallistua näihin ohjattuihin taitotreeneihin.
Jokinen asuu Niiralassa vaimonsa ja koiriensa kanssa.
Tavoitteellinen mies opiskelee kauppatieteitä Savonia-ammattikorkeakoulussa ja haluaa pikaisesti työelämään, kun jääkiekkoura aikanaan päättyy.

KalPan liiga-avaus Kuopiossa KalPa–HIFK pe 15.9. klo 18.30 Niiralan Montussa.

Tommi Jokinen

KalPan tämän vuoden kapteeni ja seuran oma kasvatti .
Pelaa vasempana laitahyökkääjänä. On pelaajana työteliäs, viimeistelytaitoinen ja hyvä suojaamaan.
Liigaura alkoi kaudella 2006–2007. On saavuttanut liigassa yhden pronssin ja hopean.
Syntynyt Vuorelassa 17.9.1988.
Pituus 184 cm, paino 86 kg.