Kaikkeudelta uusi biisi ja video – katso alla olevasta linkistä

Kaikkeus esiintyy lauantaina Ottopojassa.

EP tarkoitus saada päivänvaloon ensi vuonna.

Kuopiolainen epärehellistä rockia soittava Kaikkeus-yhtye julkaisi viime viikolla ensimmäisen kappaleen kolmannelta EP:ltään. Uusi biisi kantaa nimeä Suo ja samassa yhteydessä julkaistiin myös kappaleen musiikkivideo, jonka voit katsoa tästä (video pitää sisällään voimakasta kielenkäyttöä).
Yhtyeen laulaja-kitaristi Mikko ”Maasu” Matilainen kertoo, että kappale on sanomaltaan ja säveliltään orkesterin raskain tähän mennessä ja taipuu jopa metallin puolelle.
– Syntyperä on vanha, lentävä laini mikä jäi elävästi mieleen ja pysyi siellä vuosia kuolematta. Tämän orkesterin kohdalla usein tahtoo käydä niin, että ensin tulevat lyriikat tai tarina, josta haluaisin laulaa ja sitten syntyy itse biisi. Sen varmasti myös huomaa meidän tuotannossa. Kun tältä kannalta miettii Suo-biisin sanoja, niin eihän siihen oikein duurissa menevä balladi välttämättä sopisi.

Itse EP yhtyeellä olisi tavoitteena saada päivänvaloon ensi vuoden puolella. Bändin, kuten monen muunkin arki on kiireistä ja tuleva EP halutaan tehdä kunnolla.
– Valitettavasti emme voi lyödä lukkoon päivämääriä, vaikka kuinka haluaisimme. Meillä on bändin lisäksi takana liuta huippuihmisiä, joiden kanssa meillä on mahdollisuus tehdä töitä muun muassa visuaalisella puolella johon panostamme. Aikataulujen nitominen yhteen työssäkäyvillä aikuisilla ihmisillä ei aina olekaan, niin helppoa kun nuorempana luuli.

Vaikka EP:tä joutuukin nyt ehkä hieman odottelemaan, voi pahinta tuskaa lievittää nauttimalla livemusiikista. Livenä Kaikkeuden voi nimittäin nähdä tämän viikon lauantaina 30.11. Ottopojassa.
– Sinne olemme saaneet mukaan mahtavan nuoren orkesterin nimeltä Scars of solitude. jonka varta vasten houkuttelin messiin sosiaalisen median kautta. Suosittelen keikkaa raskaamman musiikin ystäville. Siellä on tällä kertaa vähän spesiaali-meininkiä lavalla, jolla viitataan bändin visuaaliseen tuotantoon joka löytyy kokonaisuudessaan kotisivuiltamme ja Youtube-kanavaltamme, Matilainen avaa.

Kaikkeus on Kuopiosta lähtöisin oleva, vuonna 2015 perustettu ja 2017 ensimmäisen julkaisunsa tehnyt yhtye. Kaikkeus on kolmihenkinen orkesteri joka yhdistää musiikissaan rockia, metallia sekä progressiivisia elementtejä.
Yhtyeen muodostavat laulaja-kitaristi Mikko ”Maasu” Matilainen, basisti Henri Hänninen ja rumpali Miika Kinnunen.

  • Kaikkeus ja Scars of Solitude lauantaina 30.11. kello 21 alkaen Ottopojassa.