Kaksi leikkipaikkaa suljettu kesän ajan

Valkeisenlammen leikkipaikalla oli vielä sunnuntai-iltapäivästä runsaasti lapsia leikkimässä. Puisto suljetaan tällä viikolla koko kesäksi. Kuva: Aija Pirinen

Valkeisenpuiston leikkipaikassa ja Rypysuon-puistossa käynnistyy perusparannustyöt.

Valkeisenpuiston leikkipaikka on tämän kesän pois käytöstä perusparannustöiden vuoksi. Työt puistossa alkavat tällä viikolla ja puisto on työmaa-alueena valmistumiseensa asti. Perusparannuksen arvioitu valmistumisaika on elokuussa 2018.
– Aloittelemme töitä tällä viikolla. Puistossa saa leikkiä niin kauan, kuin alue suljetaan työmaa-aidoilla, työmaapäällikkö Hannu Kinnunen kertoi maanantaina.

VALKEISENLAMMEN rannalla sijaitseva Uppo-Nalle-teemainen leikkipaikka on rakennettu vuonna 1998. Tänä kesänä tehtävässä perusparannuksessa alueelle laitetaan esimerkiksi turva-alusta ja uusitaan laitteita. Puistoon tulee muun muassa joitakin uusia kiipeilytelineitä.
Kinnunen harmittelee lasten puolesta, että puisto on juuri kesän parhaan leikkiajan pois käytöstä. Hän sanoo, että osa töistä vaatii nimenomaan lämmintä ja kuivaa keliä.
– Nämä työt ovat sellaisia, jotka on vain joskus tehtävä. Esimerkiksi turva-alustoja ei voi tehdä huonolla kelillä, vaan ne pitää laittaa silloin, kun ulkona on lämmintä ja kuivaa, Kinnunen sanoo.
Perusparantamisen jälkeen leikkipaikka on uudistettu mutta tunnelmaltaan samanlainen kuin ennenkin.

MYÖS Rypysuonpuistossa alkaa tällä viikolla perusparannustyöt. Puisto on suljettu näillä näkymin syyskuuhun saakka.
– Rypysuolla tehdään samanlainen peruskunnostus kuin Valkeisenlammen leikkipaikalle, eli esimerkiksi välineitä uusitaan. Myös puiston reunassa oleva lauta-aita maalataan.

MYÖHEMMIN, koulujen alettua, käynnistyy myös Niiralan liikennepuiston saneeraus. Kesän ajan liikennepuisto on normaalisti käytössä.