Kalakukon resepti aikakapseliin

Jari-Pekka Piipponen ja Tilla Martikainen Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksestä hakivat kalakukon reseptin Hanna Partasen Kalakukkoleipomon toimitusjohtaja Perttu Partaselta (oikealla). Kuva: Pekka Kantanen.

Apajan kauppakeskukseen joulukuussa asennettavaan aikakapseliin kerätään parhaillaan sisältöä. Kapseliin säilötään esimerkiksi kuvia, esineitä ja tekstejä, jotka kertovat, millaista elämä oli Kuopiossa vuonna 2017. Kapseli on määrä avata sadan vuoden kuluttua.

YKSI suosituin asia, mitä aikakapseliin on ehdotettu, on kalakukko. Koska kapseliin ei voi laittaa pilaantuvaa ruokaa, on kapseliin päätetty laittaa kalakukon resepti. Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen väki kävikin viime viikolla hakemassa reseptin Hanna Partasen Kalakukkoleipomosta. Samalla kapseliin päätettiin laittaa kalakukon reseptin lisäksi myös lihapiirakan, munkin ja riisipiirakan reseptit.

HANNA Partasen Kalakukkoleipomon toimitusjohtaja Perttu Partanen on iloissaan siitä, että tapahtui maailmassa mitä tahansa, niin sadan vuodenkin päästä savolainen perinneherkku on vielä ihmisten muistissa ja resepti tallessa.
–Jos ja kun suku jatkaa vielä silloinkin liiketoimintaa, niin voimme ainakin tarkistaa, onko resepti pysynyt alkuperäisenä. Jos ei jatka, niin tässä on sitten resepti tuleville kalakukkoleipureille.

KAUPUNKIKESKUSTAN kehittämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Tilla Martikainen kertoo, että kapseliin tulee myös muutakin ruokaan liittyvää. Kuopion koululaisille ruokaa valmistava Servica lähettää tulevaisuuteen muun muassa tämän vuoden suosituimpien kouluruokien reseptit.

MARTIKAINEN innostaa kaikkia kuopiolaisia osallistumaan aikakapselin sisällöntuotantoon. Osoitteessa www.suomi100100.fi voi käydä kirjoittamassa omat terveisensä. Työryhmä ottaa myös vastaan tavaroita ja ideoita, mitä tulevaisuuteen voisi lähettää.