KalPan ottelusta tulee yhä näyttävämpi show

Toni Saksman lupaa KalPan kotiotteluista entistä näyttävämpiä tapahtumia. Kuva: Ismo Vornanen

Liigan syyskausi alkaa perjantaina.

KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman kuvaa tulevaa liigakautta suureksi showksi, jota ei voi verrata TV:n kotisohvalla katsottuun peliin. Niiralan Monttu on nyt ympärikierrettävä areena, jossa on tilaa palveluille. Itse pelikin on aiempaa nopeampaa, kun kapeamassa kaukalossa pelaajilla on vähemmän aikaa ratkaisuihin.
Myös kaksinkamppailut korostuvat, kun kentän leveydestä on nipistetty kaksi metriä katsojakapasiteetin hyväksi. Tänä vuonna KalPa on jo ennakkoon varmistanut, ettei seura pelaa kotipelejään yhtä aikaa mitaleista pelaavan KuPSin kanssa.

Vaikka uimahallin ja jäähallin yhteinen ravintola ei valmistu ennen kuin ensi kevääksi, katsomoita on ideoitu jo liiga-avaukseen eri kohderyhmien tarpeiden mukaan.
Käytössä on K-18 katsomo, jossa voi katsella peliä ja samalla nauttia panimotuotteita. Perhekatsomot ovat oma juttunsa, joissa puoliajalla vierailee lasten suosikki, seuramaskotti Ruusteri. Edes vierasfanien vierailut eivät ole aiheuttaneet KalPan peleissä häiriöitä.
– Olemme järjestelleet katsomoita perheille ja yhden katsomon osan niille, jotka pelin lomassa haluavat nauttia alkoholijuomia. Tähän katsomoon eivät pääse lapset edes vanhempiensa seurassa. Ottelutapahtumamme ovat olleet aina siistejä. Alkoholitarjoilusta huolimatta olemme poistaneet hallista kauden aikana keskimäärin kymmenkunta katsojaa. Se on vähän 100 000 ihmisen massasta, kertoo Saksman.

Hallin palvelutaso nousee keväällä, kun monttupubi ja ruokaravintola keittiöineen ovat valmiita. Ravintola palvelee uimahallin asiakkaita ja lounasasiakkaita tavallisina arkipäivinä.
– Otteluissa ruoka pitää tarjota nopeasti, mutta pitää pystyä monipuolistamaan valikoimaa lihapiirakka- ja makkaratasosta.

Ulkoisten olosuhteiden parantumisen lisäksi KalPa saa KHL:stä riveihinsä mielenkiintoisen paluumuuttajan, seuran oman kasvatin, pistetehtailija Jaakko Rissasen. Varakapteeniksi nousseesta Rissasesta KalPa saa joukkueeseen toisen johtajatyypin Tommi Jokisen rinnalle.
– Pelaajabudjettimme on 1,9 miljoonaa euroa, mikä on 50 000 euroa enemmän kuin edellisellä kaudella. KalPa on budjetoinut keskimääräisen yleisötavoitteensa 3250 henkilöön.

Liiga-avaus Niiralan Montussa KalPa-Jukurit perjantaina 14.9. kello 18.30