Kansa kaipaa sirkushuveja

Tulevana viikonloppuna Kuopiossa on hengästyttävän paljon tapahtumia. Koiraharrastajat kokoontuvat Sorsasaloon, missä järjestetään suuri Sawo Show -koiranäyttely. Satamassa järjestettävä Sunsets Kuopio oheistapahtumineen tarjoaa runsaasti ilmaisohjelmaa kaikenikäisille.
Seuraavalla viikolla Kulttuuriareenalla käynnistyy nelipäiväinen Taidetori-festivaali ja Sorsasalossa järjestetään uusi koko perheen Ponikuninkuusravi-tapahtuma. Myöhemmin elokuussa luvassa on muun muassa Kansainväliset suurmarkkinat ja iso Kuopio Juhlii -tapahtumakokonaisuus.
Kuopion ympärivuotisten tapahtumien vuoksi kaupunkiamme voi kutsua tapahtumakaupungiksi. Kuopion vahvuus on se, että täällä tapahtumajärjestäjät ovat alkaneet yhdistää voimaansa ja päättäneet sijoittaa tapahtumia samoihin ajankohtiin. Näin väkeä parveilee paikasta toiseen ja kaupunki näyttää eläväisimmän puolensa.
Kuopion tavoitteena on kasvaa 200 000 asukkaan kaupungiksi. Pelkät peruspalvelut, kuten toimiva terveyskeskus ja koulut eivät yksistään tuo uusia asukkaita kaupunkiin. Kansa kaipaa sirkushuveja. Tapahtumat ovat ravintoloiden ohella juuri niitä elementtejä, jotka tekevät kaupungista vetovoimaisen ja houkuttelevan.
Tapahtumat lisäävät palveluiden kysyntää, mikä synnyttää työpaikkoja. Tapahtumat synnyttävät myös yhteisöllisyyttä ja vahvistavat paikallista identiteettiä.
Tapahtumat eivät synny itsestään, vaan ne vaativat verkostoitumiskykyisiä ja aikaansaavia ihmisiä. Iso kiitos kaikille heille, jotka omalla riskillään ja isolla työpanoksella rakentavat viihdyttävää Kuopiota.

Kirjoittaja on Viikkosavon ja Kuopion Kaupunkilehden päätoimittaja.