Katusoittofestarit jälleen ensi viikolla

Katusoittofestarit avaavat Siskotytön aukiosta torin virallisen esiintymispaikan. Kuva: Aija Pirinen

Siskotytön aukio virallinen esiintymispaikka.

Kuopiossa Siskotyttö-patsaan aukiolla järjestettiin Katusoittofestarit ensimmäistä kertaa vuonna 2016. Nyt kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma kokoaa jälleen toistakymmentä kokoonpanoa esiintymään Siskotytön aukiolle perjantaina 25.5. kello 10.30–19. Katusoittofestarit järjestetään yhtä aikaa kesäkauden avajaisten kanssa.

KATUSOITTOFESTAREILLE osallistui viime vuonna yli 100 laulajaa ja soittajaa ja tänäkin vuonna luvassa on huikea määrä hienoja esityksiä aivan laidasta laitaan.
– Mukaan on ilmoittautunut useita sooloja ja trioja, ja myös muun kokoisia ryhmiä on tulossa. Paikalle tulee esimerkiksi maailmanennätyshanuristi ja trio Nuhapumppu, joka on monelle kuopiolaiselle tuttu, torivalvoja Johannes Teppo kertoo.

TÄNÄ vuonna esiintyjien joukosta äänestetään jälleen ”Yleisön Suosikki” sekä tuomariston valitsema ”Vuoden Katumuusikko”. Viime vuonna tittelit sekä keikat toritapahtumiin voittivat Tunteet-yhtye ja Kuopion Rytmipojat. Tuomaristossa toimivat muun muassa Katusoittofestareiden kummisedät Jaakko Kosunen ja Matti Sariola.
Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ja tapahtuman yhteistyökumppanit ovat sitoutuneet varaamaan esiintyjien joukosta jonkun kesäkeikalle omaan tapahtumaan tai ravintolaansa. Katusoittofestareita ovat tukemassa esimerkiksi Salacavala, Isä Camillo ja Cafe Satama.

KATUSOITTOFESTARIT avaavat Siskotyttö-patsaan aukion Kuopion kauppatorin viralliseksi katusoitto- ja esiintymispaikaksi. Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys tukee kesän aikana Siskotyttö-patsaalla esiintyviä niin sanotulla pohjakassalla, jonka tavoite on tuoda aukiolle enemmän esiintyjiä Kuopion kauppatorin 200-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Esitykset voivat olla tanssia, musiikkia, laulua tai katuteatteria.
– Siskotytön aukiosta halutaan oikea katutaiteen mekka. Meillä on mahdollisuus tukea rahallisesti neljää artistia viikossa kesäkauden ajan. Tällä halutaan kannustaa esiintyjiä paikalle, kun ainakin ”lounasrahan” saa taskuun, Teppo sanoo.
Oman esiintymisvuoron voi varata torivalvojalta sähköpostitse, niin päällekkäisyyksiltä vältytään ja samalla varmistaa pohjakassan saannin.