Kauppakadun saneeraus pian valmis

Tältä näytti Kauppakatu maanantai-iltapäivänä. Kuva: Aija Pirinen

Ydinkeskustan ilme paranee. Kauppakatu yhdistää keskustan ja sataman uudella pyöräkadulla.

Kaupungin suunnitteluinsinööri Pekka Rautiainen valvoo Kauppakadun kävelykadun saneeraustöitä välillä Vuorikatu–Maaherrankatu. Hän kertoo, että työssä on runsaasti ulkomaalaisia työntekijöitä, koska kivityöntekijöistä on pulaa Suomessa. Työ on edennyt aikataulun mukaan.
– Näillä näkymin Kauppakadun kävelykadun jatko-osan saneeraus on valmis syyskuun loppuun mennessä, mutta virallinen luovutus tapahtuu 1.11. Kauppakatu jatkuu suoraan Albatrossin ja Wanhan Sataman väliin ja linkittää entistä paremmin keskustan satamaan, toteaa Rautiainen.

TYÖN urakoinnista vastaa kaupungin oma liikelaitos Mestar, mutta kiviainesasennustyöt hoitaa aliurakointina ulkomaalainen taho.
– Tarkoitus on että saneerauksen jälkeen korkeatasoinen kävelykatu toimii pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden ehdoilla. Reunakiviä ei kadulle tule ja pinta laatoitetaan graniittikivillä.

SAMAAN aikaan parannetaan Kuninkaankatua tavoitteena liittää Tuomiokirkko selkeämmin Snellmaninpuistoon ja rauhoittaa ajoneuvoliikennettä kadulla. Vuorikadun ja Maaherrankadun liittymiin asennetaan Kauppakadun suuntainen yliajettava reunakivi, joka ehkäisee ajoneuvojen turhaa kääntymistä Kauppakadulle.
– Kauppakadun materiaali on sama kuin kävelykatukeskustassa, mutta saneerauksessa ei ole lämmitystä kuten muilla kävelykatuosuuksilla.

PUUSEPÄNKADUN ja Vuorikadun välissä Kauppakadun pohjoisreunalla sijaitsevan tukimuurin yhteyteen asennetaan kaarevia penkkejä ja istutusruukkuja. Kauppakatu valaistaan uusilla LED-ripustusvalaisimilla. Kauppakadun saneeraus maksaa noin 1,3 ja Kuninkaankadun saneeraus 0,5 miljoonaa euroa. Snellmanin puiston saneeraus jatkuu vuonna 2019, jolloin puisto rakennetaan loppuun.