Kaupunkilehdet uudistuvat

Viikkosavo ilmestyy nyt uudistuneena. Tarjoamme tästä päivästä lähtien lukijoillemme entistä selkeämpää, helppolukuisempaa ja nykyaikaisempaa printtilehteä. Ulkoasu-uudistuksen lisäksi vieläkin suurempi muutos on tapahtunut lehden kulisseissa.

Viikkosavo ja sisarlehti Kuopion Kaupunkilehti siirtyivät viime perjantaina nykyaikaiseen toimitusjärjestelmään. Uusi tekniikka tekee toimituksen työskentelystä entistä ammattimaisempaa ja jutut käytännössä taittuvat sivuille itsestään. Modernin teknologian ansiosta toimitus voi keskittyä enemmän sisällöntuotantoon, kun rutiinityö vähenee.

Tällä viikolla julkaistavat uudistuneet lehdet ovat jatkumoa vuodenvaihteessa tekemällemme profilointiuudistukselle. Jatkossa Viikkosavo ja Kaupunkilehti erottuvat toisistaan selkeämmin myös ulkoasultaan. Uskomme, että lopputulos miellyttää myös lukijan visuaalista silmää.

Pari viikkoa sitten julkistettu Kansallinen mediatutkimus osoittaa, että Kaupunkilehden ja Viikkosavon merkitys alueemme ihmisille on tärkeä. Kaupunkilehden printtilehden lukijamäärä kasvoi enemmän kuin yhdelläkään toisella kaupunkilehdellä Suomessa.

Lehtien on uudistuttava, jotta ne palvelisivat tämän ajan lukijoita. Toivomme, että uudistuneet lehtemme innostavat lukijoitamme ja ilmoittajiamme yhtä paljon kuin meitä lehtien tekijöitä. Kuulostelemme herkällä korvalla lukijoiden toiveita ja palautteita, jotta lehtemme olisivat hyödyllisiä ja kiinnostavia myös tulevaisuudessa.

Kirjoittaja on Viikkosavon ja Kuopion Kaupunkilehden päätoimittaja. Twitter: @AijaPirinen