Keilahallin avajaiset ensi viikolla

Tommi Poutiainen ja Joonas Jehkinen ovat innoissaan uudistetusta keilahallista.

Keilahallilta löytyy nyt myös 8 kilpailuun sopivaa biljardipöytää.

Kuopion keilahalli on kesän aikana vaihtanut yrittäjää. Nykyinen yrittäjäkolmikko Joonas Jehkinen, Ville Laakkonen ja Tommi Poutiainen nousivat vetovastuuseen kesäkuussa. Hallin remontointi on loppusuoralla ja virallisia avajaisia vietetään ensi viikon viikonloppuna 1.–2.9., vaikka halli on parhaillaankin käytössä.
– Melkein kaikki näkyvät pinnat on muokattu. On uusi tiski, uudet pöydät ja tuolit, sohvat ja tv:t. Entisen viiden biljardipöydän sijaan meillä on nyt 8 pöytää, jotka ovat kilpapöytiä. Biljardipöydät ovat sulkeutuneesta Freetimesta, josta ostimme irtaimistoa, Poutiainen kertoo.

Keilailun lisäksi hallissa panostetaan nyt siis myös biljardiin ja dartsiin.
– Toivomme tänne lisää näidenkin lajien harrastajia ja kilpailuja. Kaikissa lajeissa onkin jo ensimmäisiä kisoja pidetty, yrittäjät kertovat.

Koko yrittäjäkolmikolla on kaikilla tahoillaan vankka keilailutausta. Kaikki ovat joskus kilpailleet lajissa, Jehkinen kilpailee edelleen. Poutiainen taas on ollut aiemmin keilahalliyrittäjänä Siilinjärvellä yhteensä 9 vuotta. Laakkonen puolestaan on työskennellyt keilahalleilla.
– Jokaisella meistä on ollut haaveita ja ideoita omasta hallista. Siinä sitten kerran saunoessa vain todettiin, että eiköhän osteta halli pois, Jehkinen nauraa muistolle.

Yrittäjäkolmikolla on edessään avoin tulevaisuus. Nykyinen vuokrasopimus paikasta on voimassa vuoden 2020 loppuun.
– Sen jälkeen kukaan ei vielä tiedä mitä tapahtuu. Mahdetaanko rakennus purkaa heti vai viivästyykö hanke? Sitä ei tiedä. Aiomme kuitenkin jatkaa toimintaa keskustassa, ja olisihan tämä Kuntolaakson seutu tulevaisuudessakin paras mahdollinen. Jäähalli, uimahalli ja keilahalli tukevat toisiaan.