Kellari nostaa esiin vaihtoehtomusiikkia

Viime vuoden Kellarifest-tapahtumassa oli esiintymässä muun muassa latvialainen Rita Stienis. Kuva: Iiro Väisälä

Kellarifestiä vietetään Valkeisenlammella.

Kuopioon perustettiin viime vuonna uusi elävän musiikin ja kulttuurin yhdistys Kellari ry. Yhdistyksen tavoitteena on ollut lisätä elävän musiikin tarjontaa Kuopiossa ja yhdistää eri alakulttuurin toimijoita.
Yhdistys onkin reilun vuoden ajan järjestänyt parikymmentä eri taiteenlajeja sisältänyttä tapahtumaa Kuopiossa. Tapahtumapaikkoina ovat olleet esimerkiksi Kaivuri Pub Kelloniemessä, sataman ravintola Sampo, Niiralan B&J’s Livingroom, Galleria Ars Libera ja Hotelli Jahtihovi.
– Musiikin lisäksi tapahtumissamme on ollut muun muassa taidenäyttelyitä ja improteatteria. Olemme järjestäneet myös musiikkivisoja ja tapahtumien ulkopuolella podcast-lähetyksiä, yhdistyksen puheenjohtaja Joona Hynynen kertoo.

Kellarin toiminnan käynnistymiseen vaikutti K- klubin ja sittemmin Resistori Klubin lopettamisen pitkäksi aikaa jättämä tyhjiö Kuopion alakulttuurikentällä.
– Haluamme kehittää Kuopion alakulttuuripiireihin yhteisöllisyyttä ja samaan hiileen puhaltamisen henkeä.
Yhdistyksessä on tällä hetkellä muutamia aktiivijäseniä ja lisäksi talkoolaisia. Uusia jäseniä ja innokkaita tapahtumien järjestäjiä toivotaan mukaan toimintaan.

Elokuun lopulla yhdistys järjestää Valkeisenlammen rannalla vuoden päätapahtuman, Kellarifestin.
Kyseessä on piknik-henkinen, pääsymaksuton ja ikärajaton vaihtoehtomusiikin tapahtuma.
Tänä vuonna tapahtumassa esiintyy useita eri vaihtoehtomusiikin yhtyeitä; Sister Disaster, Karkki & Car Keys, Lasten Hautausmaa Duo, sekä paikalliset Terve Hulluus, Florist ja Rakki Sakke & Lahjomaton Miro. Tapahtumassa mukana on myös sähköinen kauppa-auto Ruoho Bussi.
– Järjestimme tapahtuman ensimmäistä kertaa viime vuonna ja silloin paikalla kävi noin 300 ihmistä. Tänäkin vuonna odotamme paljon ihmisiä paikalle.

  • Kellarifest Valkeisenlammella 24.8. klo 15–21.