Keltamusta syksy huipentuu ensi viikon lauantaina

Sunnuntain ottelussa täyttyivät niin katsomot kuin seisomapaikatkin. Kuva: Ismo Vornanen

KuPS-Honka-ottelua oli sunnuntaina seuraamassa Keskuskentällä komeat 7114 katsojaa. Mestaruus ratkeaa ensi viikolla.

KuPSin voittoputki ja yksi tasapeli pitävät mestaruusodotuksia äärimmäisen korkealla tasolla. Pelillisesti vain Honka pärjää KuPSille. Espoolaiset eivät kuitenkaan enää voi kurkotella kultaan. Keskuskentälle saapuneet 7114 ihmistä kokivat sunnuntaisen tasapelin tappiona. Menestyksen kokemus on suhteellista. Edellisellä kaudella pronssia juhlittiin kuin mestaruutta.

Mikä tässä mättää? KuPShan johtaa sarjaa kahdella pisteellä ennen viimeistä kierrosta. Hopea ja europelit ovat vähimmäissaalis, ja kulta irtoaa, jos KuPS pelaa sillä tasolla, millä kaatuivat aiemmin Inter, HJK ja Ilves. Mestaruuden makuun päässeiden kuopiolaisten tunnelmat ovat kuitenkin kuin vanhoina kultavuosina. Tuolloin lanseerattiin käsite: ”Hoppee on häppee.”

Toki KuPS on niellyt kitkeriä hopeatappioita vuosina 2011–2013, jolloin keltamustat kolme kertaa peräkkäin hävisivät täpärästi Suomen Cupin finaalissa HJK:lle, Hongalle ja RoPSille.
Veikkausliiga etenee kohti täydellistä huipentumaa. Mestaruusfinaali syntyi vielä ilman keinotekoisia pudotuspelejä. Turun 9000 ihmistä vetävä Veritas Stadion pakkautunee täyteen. Savolaisiakin on tulossa satoja. Uusi sarjajärjestelmä näyttää parhaita puoliaan. Jos KuPSin kone toimii normaalisti, kultajuhlia vietetään Kuopion torilla.

Jos Valkovenäjän Vitebesk kaatui vieraskentällä ja Varsovan Legia vapisi Kuopiossa, pysynevät myös Interin pyssyt Filip Valencic, Timo Furuholm ja Mika Ojala ojennuksessa.
Lauantaiaamuna bussit starttaavat Kuopiosta kohti Turkua. Pääkaupunkiseudun savolaiset karauttavat autoilla ja junilla Suomen Turkuun. Veritaksella KuPS ei ole yksin.
Tullin hallintojohtaja Hannu Lappi ajoi varta vasten Helsingistä Kuopioon nähdäkseen sunnuntaisen KuPSin ja Hongan pelin. Hän tuntee paljon pääkaupunkiseudulla asuvia KuPS-faneja, jotka lähtevät porukalla Turkuun.
– Olin jo varannut pääkaupunkiseudun työkavereille kalakukon kullan kunniaksi. Kalaukkolounas siirtyy paria viikkoa myöhemmäksi. Helsingistä mennään Turkuun isolla porukalla. Kuopion futiksessa on valtava potentiaali, jos vain entiseen kotikaupunkiini saadaan vielä kunnon stadion, pohtii Lappi.

Torilla tavataan

  • Ratkaisupeli näytetään ehkä screeniltä Veikkausliigan mestaruus ratkeaa lauantaina 19.10. Tuolloin KuPS kohtaa Interin Turussa.
  • Kuopiossa suunnitellaan ratkaisuottelun näyttämistä isolta näytöltä Kuopion keskustassa 19.10. Asiasta kertoi Yle Kuopio.
  • Asia ratkeaa lopullisesti lähipäivinä.