Kenestä Vuoden kuopiolainen?

Vuoden kuopiolainen -kilpailu on jälleen käynnistynyt. Ehdokkaat esiteltiin viime viikonvaihteen Kuopion Kaupunkilehdessä.

Ennusmerkit osoittavat, että kisa herättää tänä vuonna poikkeuksellisen suurta kiinnostusta. Pelkästään viime viikonlopun aikana ääniä oli annettu reilusti yli 2000, saman verran kuin viime vuonna yhteensä. Äänestysaikaa on 21. joulukuuta saakka.

Viikkosavon ja Kuopion Kaupunkilehden toteuttama lukijaäänestys järjestetään nyt seitsemättä kertaa. Edellisinä vuosina lukijat ovat äänestäneet Vuoden kuopiolaisiksi Kompassin vastaava ohjaaja Tsega Kiflien, kirjailija-toimittaja Antti Heikkisen, dosentti-kolumnisti Markku Myllykankaan, paralympiamitalisti Marjaana Heikkisen, jalkapalloilija Urho Nissilän ja jalkapalloilija Petteri Pennasen.

Kahtena edellisenä vuotena voittaja on ollut KuPSin riveistä. Saa nähdä, näkyykö KuPSin lokakuinen mestaruushuuma myös tämänvuotisessa Vuoden kuopiolainen -äänestyksessä, vai löytyisikö voittaja vuorostaan joltain toiselta elämänalueelta.

Edellisvuosien tapaan olemme pyrkineet valitsemaan ehdokkaiksi henkilöitä, jotka omalla työllään tai esimerkillään ovat nostaneet esiin positiivista kuopiolaisuutta.

Kisamme on joka vuosi herättänyt runsaasti keskustelua – ja hyvä niin. Joidenkin mielestä on väärin järjestää äänestyksiä, joissa ihmiset laitetaan paremmuusjärjestykseen. Siitä kisassa ei suinkaan ole kyse. Kisan tavoite on nostaa esiin alueen hyviä tyyppejä sekä esitellä kuopiolaista osaamista ja kuopiolaisten saavutuksia.

Ehdokkaisiin voi tutustua tarkemmin verkossa osoitteessa kaupunkilehti.fi/vuodenkuopiolainen.

Kirjoittaja on päätoimittaja.