Kenestä Vuoden kuopiolainen?

On taas se aika vuodesta, jolloin Viikkosavo ja Kuopion Kaupunkilehti alkavat etsiä ehdokkaita Vuoden kuopiolaiseksi. Toimitus on jo vuoden varrella pistänyt merkille henkilöitä, jotka olisivat sopivia ehdokkaita kisaan. Pyydämme nyt lukijoita avuksemme laittamaan vinkkejä hyvistä ehdokkaista.

Kisa järjestetään nyt jo seitsemättä vuotta peräkkäin. Edelliskerroilla lukijat ovat äänestäneet voittoon jalkapalloilija Petteri Pennasen, jalkapalloilija Urho Nissilän, kirjailija Antti Heikkisen, vammaisurheilija Marjaana Heikkisen, dosentti Markku Myllykankaan ja kotoutumisen asiantuntija Tsega Kiflien.

Joka vuosi kisa on herättänyt runsaasti keskustelua. Toimitus on saanut palautteita milloin siitä, että ehdokkaaksi on valittu liian vähän naisia, milloin siitä, että ehdokkaina on ollut liikaa urheilijoita. Täydellistä tasapuolisuutta ehdokasvalintaan tuskin tänäkään vuonna saadaan, mutta tavoitteemme on nostaa finaaliin mahdollisimman monipuolinen ja eri elämänalueita edustava ehdokaskaarti. Hyvä ehdokas voi olla myös joku arkipäivän sankari, esimerkiksi pidetty henkilö asiakaspalvelussa.

Kisan tarkoitus ei ole laittaa ihmisiä paremmuusjärjestykseen, vaan nostaa esiin alueemme vetovoimaisia tekijöitä ja hyviä tyyppejä. Inspiroivat, rohkeat ja aikaansaavat ihmiset ovat esimerkkejä myös muille. Lisäksi hyvät tyypit luovat ulkopuolisille positiivista kuvaa Kuopiosta ja kuopiolaisuudesta.

Kuka sinun mielestäsi ansaitsisi olla mukana Vuoden kuopiolainen -finaalissa? Vinkkejä voi lähettää toimitukseemme vaikka sähköpostilla tai lehtien Facebook-sivujen kautta.

Kirjoittaja on päätoimittaja.