Keski-iän haikuja

Jossakin lauletaan, että rokki olisi kuollut. Rokkihan ei toki kuole koskaan, mutta mihin ovat kadonneet vanhat kunnon rokkarit? Minne ovat hävinneet täyttä angstia pursuavat starat, joilta ei löydy käytöstavan häivääkään tai tarvetta miellyttää yhtikäs ketään? Me tavalliset tallaajat tarvitsemme teitä. Tarvitsemme teitä räntäpaskan hajuisia antiesikuvia, jotka röyhellätte ja hajotatte kalliit hotellihuoneet puolestamme. Missä olet sinä rokkikukko, joka paiskasit Saloran putkitelkkarin Hesperian sviitin ikkunasta pihalle?

Tulkaa takaisin ja heti. Tarvitsemme teitä tavoittamattomia, saavuttamattoman välimatkan päästä ihailtavia tähtiä, joita nostaa mustalle jalustalle. Teitä, jotka tuhoatte maksanne puolestamme keikkakiertueen takahuoneessa. Kaipaan sinua rokkiäijä, joka räit toimittajan päälle hänen kysyessään sinulta jotakin muuta kuin musiikkiin liittyvää. En löydä sinua enää edes lehtien palstoilta. Ei edes pientä paheksuvaa yleisönosaston kirjoitusta löydy sinusta, joka olisit rokkikeikan jälkeen potkinut limusiinisi paskaksi ja raahattu känniriehunnan jälkeen raudoissa putkaan. Onko sinua enää olemassakaan?

Joskus olen tosin näkeväni sinusta haalean häivähdyksen. Näkemäni ei voi kylläkään pitää paikkaansa. Näen televisiossa välillä sinun kasvoillasi varustetun sliipatun ukkelin, joka toimii tuomarina tosi-tv -ohjelmassa, esittelee kotiaan naistenlehdessä tai kertoo elämänsä muuttaneesta terveysruoasta. Ethän se voi olla sinä? Ethän sinä rautaa syövä ja kettinkiä paskantava rokkiolento voisi mitenkään esittää toisten iskelmäbiisejä humppaohjelmassa, jossa esityksen jälkeen pillität katsojille nuoruutesi tapahtumia?
Olet muuttunut. Et enää laula rokkia. Sinä kokkaat. Eilen tungit kurkun muniisi, tänään pilkot sen salaattiin. Nykyajan kukko onkin kokki.

Bodarin kropalla varustetut kokit rokkaavat töllössä tatuoiduilla käsivarsillaan kilvan tiramisuja ja sitä me nyt fanitamme. Kovimmat keikat eivät enää löydykään baareista vaan Kantelisen Anssin ja muiden rokkikokkien saleista. Onneksi rokkimaailmassa vielä edes pannaan, tosin kuppiloita kuntoon.

Kirjoittaja on KuPSin puujalka.