Keskuskentällä Veikkausliigassa ennätykselliset 7114 katsojaa – katso kuvagalleria KuPSin ja Hongan ottelusta

Ennätysyleisö seurasi KuPSin ja Hongan ottelua Kuopion Keskuskentällä. Yleisö kannusti kotijoukkuetta kentän laidalle avatuissa seisomokatsomoissa.

Keskuskentällä nähtiin tänään sunnuntaina historiallinen draama, kun KuPS kohtasi Hongan kotikentällään Kuopiossa. Tämänpäiväiseen otteluun Kuopion Keskuskentälle oli saapunut huimat 7 114 katsojaa. Pääkatsomon lisäksi yleisölle oli avattu seisomokatsomoita kentän laidalle. Kuopiolaisessa palloilusarjoissa ei ole ollut yli 7 000:ta katsojaa kuin kerran aiemmin, vuoden 1981 KPT-KuPS paikallispelissä, jolloin katsojia Keskuskentällä oli 7421.

Kaksi Veikkausliigan kuuminta joukkuetta olivat voittaneet tähän asti kaikki mestaruussarjan ottelunsa. KuPS ja Honka eivät sunnuntain ottelussa saaneet selvää toisistaan ja päätyivät tasatulokseen 1-1. Tämä asetelma tarkoittaa sitä, että viimeisellä kierroksella lauantaina 19.10. mestaruus ratkaistaan Turun Veritas Stadionilla KuPSin kohdatessa tuolloin Interin. Ennen tätä huikeaa päätöskierrosta KuPS johtaa Interiä 2 pisteellä, toisinsanoen KuPS voittaisi Suomen mestaruuden tasapelillä ja Inter omalla voitollaan.

 

KORJAUS 6.10. KELLO 21.40: Lisätty KPT-KuPS-ottelun yleisömäärä ja muokattu otsikkoa.

Pelipäivälle sattui pääosin kaunis ja kuulas keli. Ottelun loppuvaiheella sattui pieni raekuuro, joka sai ihmiset kaivamaan sadetakkejaan esille.

Samuli Voutila, Hannu Ruotsalainen ja Arto Päivärinne olivat puoliajalla innostunein mielin: Isäni oli vuonna 76 seuraamassa ukkini kanssa edellistä KuPSin mestaruutta, nyt itse olen oman isäni kanssa katsomassa, jos KuPS tällä kertaa voittaisi”, Samuli sanoo.

”Hienot fiilikset! Keitän mitalikahvit, jos KuPS saa mestaruuden”, sanoo Sakari Hietakorpi.

KuPSin pääomistaja Ari Lahti oli puoliajalla innoissaan: Jännittää enemmän kuin pelin alkaessa. Jos voitto tulee, juhlitaan kunnolla!

Hanne Kauppinen, Tarja Siltanen, Suvi Vainio ja Tiia-Riikka Tuunanen olivat puoliajalla iloisella mielellä, sillä heidän poikansa oli juuri puoliajalla kukitettu -06-ikäluokan Suomen mestariksi: ”Tästä tulee keltamusta syksy!”, naiset hehkuttavat.

Harri Kinnunen tunnusti väriä: ”Vaimo teki kasvomaalauksen”, hän esittelee.

”Mestaruutta on odotettu, sanat eivät riitä kuvailemaan tätä tunnelmaa”, Tsega Kiflie ja poikansa Daniel totesivat ottelun puoliajalla, jolloin KuPS johti 1-0.

Päästadionin istumapaikat oli myyty loppuun.

KuPSin huivit heiluivat tiuhaan yleisössä, kun Petteri Pennanen iski illan ensimmäisen ottelun maaliin.

Ottelu päättyi lukemiin 1-1.