Keskustaan avataan jälleen uusi ravintola

Uuden ravintolan toinen sisäänkäynti on IsoCeen viereisellä rännikujalla. ”Haluamme olla siellä, missä ihmiset muutenkin liikkuvat”, sanoo yrittäjä Olli Peltomäki. Kuva: Aija Pirinen

Jyväskylässä toimivat ravintolayrittäjät halusivat laajentaa Kuopioon.

Kuopion ravintolatarjonta kasvaa jälleen. Tällä kertaa uusi ravintola avautuu aivan ydinkeskustaan, viihdekeskus IsoCeehen, entisen ravintola Osin tilalle. Katuruokaa tarjoileva Street Food Bar Taikuri avaa ovensa heinäkuussa.

RAVINTOLAN yrittäjinä ovat Olli Peltomäki ja Jani Tiilikainen. Heillä on kaksi vastaavaa ravintolaa myös Jyväskylässä. Yrittäjät kertovat katselleensa jo pidemmän aikaa laajentumismahdollisuuksia Kuopiosta.
– Kuopiossa ravintolatarjonta on monipuolisempaa kuin Jyväskylässä, missä lähes kaikki ravintolat toimivat parin ison ketjun alla. Kuopiossa ravintolatarjonta on monipuolisempaa ja siellä on enemmän pieniä, itsenäisiä ravintoloita. Koemme, että konseptimme istuu hyvin Kuopioon, Peltomäki sanoo.
Peltomäellä on hyvät kontaktit Kuopioon, sillä hän asuu puolet ajastaan Kuopiossa.

KUOPIOON avattava Street Food Bar Taikuri keskittyy nimensä mukaisesti katuruokaan. Ravintolassa asiakkaat pääsevät näkemään oman ateriansa valmistuvan esillepanokeittiössä.
– Konseptimme on fast casual, eli tarjoilemme laadukasta, mutta nopeasti valmistuvaa ruokaa. Annos tulee pöytään noin vartissa.
Ravintola on tyyliltään kansainvälinen, mutta ruoka perustuu mahdollisimman paljon paikallisten tuottajien raaka-aineisiin.
– Parhaillaan etsimme Kuopion suunnasta tuottajia, joilta voimme ostaa paikallisia raaka-aineita, Peltomäki sanoo.

YRITTÄJÄT etsivät pitkään liiketilaa Kuopiosta, kunnes sopiva paikka löytyi IsoCeestä.
– Haluamme olla siellä, missä ihmiset muutenkin liikkuvat. Tilat IsoCeessä ovat meidän konseptiimme todella hyvät.
Uusi ravintola työllistää 8–10 henkilöä. Rekrytointi alkaa näinä päivinä.

PELTOMÄEN ja Tiilikaisen Jyväskylässä sijaitsevat vastaavat ravintolat ovat avoinna arkisin kello 23 asti ja viikonloppuisin aamuviiteen. Kuopion osalta aikataulut tarkentuvat myöhemmin.