Kirjaston uusi lasten- ja nuortenosasto avattiin – Katso kuvat!

Amalia ja Silvia testasivat uuden lastenosaston rooliasuvalikoimaa. Rooliasut olivat toivottu lisä lastenosastolle. Kuvat: Laura Ruuskanen

Kuopion kaupunginkirjaston uusi lasten- ja nuortenosasto avattiin tänään.

Pääkirjaston uusi lasten- ja nuortenosasto avattiin maanantaina 4.11. Uusi osasto jakautuu nuorten, lasten ja taaperoiden tiloihin. Lisäksi sieltä löytyvät työpaja- ja Peda-tilat.
– Olen hyvin onnellinen meidän pienten asiakkaiden puolesta, kun heille on nyt vihdoin saatu sellaiset tilat, joita on jo pitkään toivottu ja pyydelty, lasten ja nuorten kirjastopalveluiden päällikkö Anu Parviainen iloitsi avajaisissa.

Tila on tosiaan jaettu ikäkausien mukaan, jolloin jokaiselle ikäryhmälle löytyy sekä sopivaa kirjatarjontaa että muutakin tekemistä. Nuortenpuolella on tietokoneet ja tulossa on myös pelikonsolit ja virtuaalilasit. Lastenpuolella on roolivaatteita ja lava, jossa voi vaikkapa lueskella säkkityynyillä loikoillen tai leikkiä.
– Roolivaatteet ovat tulleet nyt pysyvästi osastolle. Lastenosastolle on toivottu toiminnallisuutta, ja muun muassa lavaa ja roolivaatteita, ja se toive on nyt toteutettu.
Taaperopuolella lapsen voi päästää konttaamaan mattopinnalla ja tutustumaan kirjastoon ”ruohonjuuritasolta”. Taaperopuolella ei saa liikkua kengillä, jotta lattia säilyy puhtaana taaperoita ajatellen.

Kirjastotoimenjohtaja Päivi Savinainen haluaa kiitellä arkkitehti Pirkko Huotaria, joka on suunnittelut tilat ja esimerkiksi hienon ja monitoimisen lavan.
– Olemme kyselleet asiakkaiden toiveita, keränneet ideoita ja Anu on käynyt ulkomaillakin tutustumassa erilaisiin kirjastoihin, ja Pirkko sai mahtavasti suunniteltua toiveiden ja haaveiden mukaiset tilat, Päivi sanoo.

Lastenosaston perällä, taaperotilan vieressä, on nyt minikeittiö. Kalusteet uupuvat vielä, mutta saapuvat piakkoin. Sen jälkeen osastolla voi myös evästellä, lukemisen ja leikkimisen välissä.
– Keittiö on myös ollut ehdottoman toivottu lisä jo vuosia. Mukavaa, että vihdoin saimme sen, Parviainen kertoo.