Koiranelämää

Moi sinä. Me olemme kaksi pientä syliräksyä eli tuon kuvassa olevan karvanaaman koirakamut. Toinen meistä tottelee nimeä Wilma ja toinen nimeä Helmi. Tuota kuvan ukkoa me ei kuiteskaan totella. Ei vaikka se juoksi pentuaikoina meidän perässä poronnahkahanskat käsissään, yrittäen epätoivoisesti koulia meistä salonkikelpoisia seurakoiria.

Ainut oppi kuitenkin, mitä se meidän päähän loppupeleissä sai, oli tieto siitä, että sängyn alle pääsee noin hidasta ukkoa helposti karkuun ja poronnahkakin antaa myöten, kun tarpeeksi lujaa puree. No eihän me sitä nyt kovin montaa kerta purtu, paitsi silloin kun se yritti leikata meiltä kynsiä. Onneksi tollo tajusi sen touhun kuitenkin ulkoistaa ihan muille tyypeille. Yrittipä se kerran trimmatakin meidät, mutta sekin loppui kertalaakista, kun talon hameväki ei pitänyt siitä, että koirat näyttävät kynityiltä kanoilta.

No mutta kelpo isäntähän tuo kaiken kaikkiaan on, varsinkin nyt kun asumme kahta kotia. Olemme nimittäin yhteishuoltajuuskoiria ja se jos mikä on modernia. Miettikää nyt. Aina kun pitkästä aikaa näemme tuon karvanaaman, niin se lahjoo meitä omantunnon tuskissaan ruoalla ja paijjaa melkein hengiltä.

Olemme jo tottuneet siihen, että karvanaaman kotona juostaan ensin jääkaapille, syödään itsemme tärviölle ja sitten vaihdetaan kuulumiset. Hameväen mielestä se ruokkii meidät lihapulliksi, mutta meitä ei niin vyötärölinjat kiinnosta. Jääkaappi auki, sieltä juustot ja nakit kehiin, niin johan pelittää. Tämä kun ei ole tähtitiedettä.

Kerran tuo kuitenkin löi kirveensä kunnolla kiveen yrittäessään opettaa meitä nukkumaan lattialla. Meistä kuulemma irtoaa karvaa kilokaupalla, eikä sitä kaivata lakanoihin. Ihmettelen tosin, mitä tuonkin niistä lakanoistaan tarvitsee huolehtia? No kuiteskin. Eihän tuon kantti kestänyt kovinkaan kauaa katsella meidän anovia katseita, joten sängyssä nukutaan jatkossakin.

On tuota ukkoa vaan niin helppo viedä kuin litran mittaa, sillä hieman hönöhän tuo on. Vai kuka selväjärkinen nyt kulkee toisen perässä keräten tämän sontia pusseihin? Mihin se niitäkin tarvitsee?

Kirjoittaja on KuPSin puujalka.