Koko kansan maalaustapahtuma Kuopiossa

Tapahtumaan osallistutaan omilla maalausvälineillä. Taiteilija Kirsi-Marja Myöhänen kehottaa osalilstujia hankkimaan kunnollista, paksua paperia.

Kuopiossa järjestetään ensi tiistaina kaikille avoin maalaustapahtuma.

Ensi tiistaina vietetään taiteilija Helene Schjerfbeckin syntymäpäivää ja Kuvataiteen päivää. Teemapäivän kunniaksi ympäri Suomea, myös Kuopiossa, järjestetään yhteisiä maalaustapahtumia. Päivän aikana jokainen voi maalata omavalintaisesta aiheesta, sisällä tai ulkona.

KUOPIOSSA tapahtumaa puuhaa Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen aluevastaava, taiteilija Kirsi-Marja Myöhänen. Hän toivoo, että tapahtuma saisi niin ammattilaiset kuin ensikertalaisetkin innostumaan tekemää taidetta.
– Yhdessä maalaamalla voi oppia muilta.
Teemapäivän tavoitteena on nostaa erityisesti akvarellitaiteen arvostusta, mutta päivään voi osallistua myös esimerkiksi piirrostöillä.

KUOPIOSSA tapahtumaan voi ilmoittautua Minna Canthin kadulla sijaitsevassa Kanttilassa tiistaina 10.7. kello 9–10.
– Tilan vuokran vuoksi perimme pienen osallistumismaksun.
Päivän aikana Kanttilassa järjestetään maalausdemonstraatioita, jotka ovat avoimia yleisölle. Myöhänen on itse paikalla antamassa tarvittaessa opastusta. Kanttilassa on päivän aikana avoinna myös minikahvila.
Maalaus tapahtuu kello 10–16 välisenä aikana tekijöiden itse haluamissa pakoissa. Maalata voi vaikkapa torilla, satamassa tai puistoissa.

TAITEILIJAT ovat tervetulleita myös esimerkiksi Isä Camillon terassille, missä päivän aikana on tarjolla kahvia, teetä ja virvokkeita.
– Sadekelillä myös esimerkiksi kirjasto on hyvä paikka maalata, Myöhänen sanoo.

MAALAUKSET palautetaan Kanttilaan kello 16. Valmiit työt laitetaan esille Kanttilaan. Yleisölle avoimet näyttelyn avajaiset ovat tiistaina 10.7. kello 18-20. Näyttely on avoinna myös keskiviikkona 11.7. kello 10– 18. Päivän tuotoksista julkaistaan myöhemmin kuvia myös Viikkosavon verkkosivuilla.

SUOMEN Akvarellitaiteen yhdistys ry on ollut aloitteen tekijänä yhdessä Schjerfbeck-sällskapet i Ekenäs rf:n kanssa, jotta heinäkuun 10. päivästä saataisiin vakiintunut liputuspäivä. Sisäministeriö suosittaa tänäkin vuonna liputettavan 10.7. Kuvataiteen päivän kunniaksi. SAy on perustanut liputuspäivän vakiinnuttamisen puolesta myös nettiadressin, johon pääsee Maalaustapahtuman virallisten sivujen kautta osiosta ”Liputuspäivä”.