Kolmen ravintolan yhteisterassi torille

Burger5:n Mika Savolainen ja Lasse Herd sekä Bierstuben Laura Laukkanen kasasivat uutta yhteisterassiaan tiistaina torille. Kuva: Inka Matilainen

Bierstube, Burger5 ja Gastrobar B/P laittoivat hynttyyt yhteen.

Kuopion torille, kaupungintalon edustalle on tänään keskiviikkona auennut uusi terassi. Kyseessä on kolmen kuopiolaisravintolan yhteisponnistus. Vielä tämä jutun ilmestyessä nimeämätöntä terassia pyörittävät olutravintola Bierstube, Burger5 ja Gastrobar B/P.

Bierstuben yrittäjä Laura Laukkanen kertoo, että terassilla on nyt alussa ainakin 150 asiakaspaikkaa, anniskeluluvat ja ruokatarjoilua. Jokaisella yrityksellä on oma vaunu, josta ruokaa ja juomaa voi ostaa.
– Meillä on tulossa lounasta ja wingssejä. Menu hieman vaihtelee, mutta tarjolla on tuttua Bierstuben pubiruokaa. Burger5 ja Gastrobar myyvät ainakin burgereita.

Uusi terassi on avoinna maanantaista lauantaihin säävarauksella. Laukkanen kertoo, että auki on tarkoitus olla ainakin elokuun loppuun.
Idea toriterassista oli muhinut ajatuksissa jo aikaisemminkin.
– Nyt sitten korona avasi uusia mahdollisuuksia. Aika nopealla vauhdilla tämä on laitettu pystyyn, ja hienoa onkin, että nyt saatiin luvat hyvin nopeasti, Laukkanen kiittelee.

Oluttupa Bierstube on saksalaishenkinen perinteinen ravintola, joka on palvellut samalla paikalla Kuopion keskustassa koko historiansa ajan. Burger5:n käsintehdyt burgerit on valittu useasti Kuopion parhaiksi. Kesän 2019 alussa burgerit valittiin Suomen parhaaksi. Gastrobar B/P sijaitsee Puijonkadulla ja valmistaa ja myy burgereita sekä pienpanimo-oluita.

 

Juttua muokattu 1.7.2020 klo 12.22. korjattu Gastrobar B/P:n sijainti, joka on Puijonkatu eikä Niirala.