Kuka ihminen inspiroi sinua eniten?

Ulla Lehtoaho: Hyvinvointivalmentaja ja bloggari Teemu Syrjälän ajatukset inspiroivat minua. Hän välittää miehille viestiä rakkaudesta, terveellisistä elämäntavoista ja seksuaalisuudesta. Syrjälä hyväksyy miehen maskuliinisuuden, mutta samalla kannustaa miehiä kasvamaan tasapainoiseksi isäksi ja hyväksi kumppaniksi parisuhteessa. Minua kiinnostaa hänen ajatuksensa hitaasta elämästä ja elinvoimaisesta miehestä. Syrjälä opettaa miehiä puhumaan parisuhteesta ja henkisyydestä menettämättä äijämeininkiä.

Pääministeri Sanna Marin on maailman neljänneksi inspiroivin ihminen. Viikkosavo kysyi kuopiolaisilta, kuka heitä inspiroi eniten.

Itävaltalaislehti Ooom valitsi Suomen pääministeri Sanna Marinin joulukuussa maailman neljänneksi inspiroivammaksi ihmiseksi. Listauksen kärjessä on ruotsalainen nuori ilmastoaktivisti Greta Thunberg. Lehden mukaan Thunberg on omalla toiminnallaan osoittanut, että jokaisella ihmisellä on voimaa muuttaa maailmaa. Kolmantena on yhdysvaltalainen näyttelijä, ympäristö- ja rauhanaktivisti Jane Fonda. Kolmantena on Yhdysvaltain ex-presidentin Barac Obaman vaimo Michelle Obama.

Naiset näyttävät inspiroivan enemmän kuin miehet. Kymmenen kärjen joukossa on kahdeksan naista. Viides listalla on lesboudestaan julkisesti kertonut yhdysvaltalainen jalkapallotähti Megan Rapinoe ja kuudes Yhdysvaltain edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi. Ensimmäinen mies on paavi Franciscus sijalla seitsemän. Marin peittosi inspirointikisassa muun muassa hengellisen johtajan Dalai-laman (11.) ja Microsoftin perustajan Bill Gatesin (12.).

Marinista on uutisoitu runsaasti ympäri maailmaa ja artikkelien kärki on koskenut hänen ikää (34) ja sukupuoltaan. Inspirointiperusteissa on myös se, että Marin on noussut pääministeriksi kassatyöntekijästä ja että koko Suomen hallitus on poikkeuksellisen naisvaltainen.
Maailmanlaajuisen puheenaiheen vuoksi Viikkosavo kysyi, kuka ihminen inspiroi kuopiolaisia ja miksi. Vastaajien pääosa poimittiin kuopiolaisesta hyvinvointikeskuksesta, mikä selittää vastaajien liikunnalliset idolit.