Kun Laura koulutielle läks

Ykkösluokan ensimmäinen koulupäivä. Muistan hyvin, kuinka kaikki ykköset kokoontuivat koulun asfaltoidulle pihalle. Pian kerrottiin, että tulee jakaantua kahteen jonoon sen mukaan, onko A- vai B-luokalla. Siinähän sitä sitten parahti pieneltä Lauralta itku! Enhän minä siinä jännityksessä pystynyt muistamaan, kummalleko luokalle olin menossa! Ainoa mitä muistin, oli opettajani nimi. Noh, pianhan opettajatkin saapuivat paikalle ja siitä näin, kumpaanko jonoon mennä. Huh! Tuo aamuinen jännitysnäytelmä on selkein muisto ensimmäisestä koulupäivästäni.

Kakkosluokalta mieleen tulee tapaus, jossa hieman liian villi leikki luokan ovella johti siihen, että pikku-Lauran jalka jäi oven väliin. Piti kesken koulupäivän soittaa äidille, että tulee hakemaan lääkäriin, kun varpaista vuotaa verta ja jalka turpoaa. Lääkärissä nappailtiin irtoamassa olevia varpaankynsiä pois. Mutta pientä haastetta lääkärillekin; olipa pikku-Lauran varpaankynnet nimittäin lakattu niin hienosti punaisella, ettei lääkäri meinannut erottaa mikä kynsi on verestä punainen ja mikä kynsilakasta! Voi mitä muistoja.

Kuopiossa aloitti maanantaina koulutiensä reilut 1 200 ekaluokkalaista. Työmatkalla ehdin nähdä useammankin pienen reppuselän kulkevan vanhemman kanssa käsi kädessä koulua kohti.

Haluan toivottaa jokaiselle ekaluokkalaiselle iloista ja turvallista koulutietä! Ja muistetaan me aikuiset nyt olla erityisen tarkkaavaisia liikenteessä, kun uudet keltanokat siellä suuntaavat kouluihinsa.

Kirjoittaja on toimittaja.