Kunnostustyöt alkavat Niiralan liikennepuistossa

Niiralan liikennepuistossa perheen pienimmät pääsevät harjoittelemaan liikennesääntöjä pienoiskoossa rakennettuun liikenneympäristöön. Kuva: Aija Pirinen

Uutuutena puistoon rakennetaan katuvalaistus ja liikennevalot. Puisto suljettu kävijöiltä ensi kesään asti.

Niiralan liikennepuistossa käynnistyy ensi viikolla kunnostustyöt. Perusparannuksen vuoksi puisto suljetaan kävijöiltä mahdollisesti jo tämän viikon lopulla.
– Ensialkuun alueelta poistetaan puita. Puiston katujen linjauksia muutetaan. Uutuutena puistoon rakennetaan katuvalaistus ja liikennevalot, työmaapäällikkö Hannu Kinnunen kertoo.

KUOPIOON on viime vuosina rakennettu uusia liikenneympyröitä. Sen vuoksi myös Niiralan liikennepuisto saa uutena elementtinä kiertoliittymän, jossa lapset pääsevät harjoittelemaan liikenneympyrässä liikkumista.
Liikennepuistoon tulee myös uusia kalusteita ja istutuksia.

NIIRALAN koulun takana sijaitsevassa liikennepuistossa perheen pienimmät pääsevät harjoittelemaan liikennesääntöjä pienoiskoossa rakennettuun liikenneympäristöön. Kesäaikana lapset pääsevät ajamaan puistossa polkuautoilla.

ENSI viikolla käynnistyvä perusparannustyö sulkee puiston reiluksi puoleksi vuodeksi. Töitä tehdään syksyn aikana niin pitkään kuin sää sallii ja puiston arvioitu valmistumisaika on alkukesä 2019. Puistossa liikkuminen on perusparannustöiden aikaan kielletty.

TÄNÄ kesänä peruskorjattiin myös Niiralan liikennepuistoa lähellä oleva Uppo-Nallen leikkipaikka. Kesän aikana alueelle on laitettu esimerkiksi turva-alusta ja uusia laitteita, sekä uusia kiipeilytelineitä.
Kinnunen kertoo, että Uppo-Nallen leikkipaikka avataan lapsille näillä näkymin ensi viikon lopulla.