Kuopio-henki luo elinvoimaa

Kuopion kaupungin perustamisesta tuli perjantaina kuluneeksi 242 vuotta. Liekö sattumaa, että juuri kaupungin syntypäivänä Helsingin Sanomat julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan Suomen suurista kaupungeista elinvoimaisuus on kasvanut eniten Kuopiossa.

Kuopion strategiajohtaja Sirpa Lätti-Hyvönen perusteli Helsingin Sanomien haastattelussa kaupungin kasvua Kuopio-hengellä. Kuopiossa yritykset, organisaatiot ja kaupunki ovat sitoutuneet yhteisiin tavoitteisiin.

Viittaaminen Kuopio-henkeen oli Lätti-Hyvöseltä viestinnällisesti osuva veto, sillä se kertoo yhteisöllisyydestä ja sitähän monet juuri asuinpaikaltaan kaipaavat. Eikä Kuopio-henki ole vain klisee, vaan oikea ilmaus kuvaamaan Kuopion kasvun syitä. Kuopiossa on jo pidemmän aikaa ollut ”hyvä hypetys” päällä. Sen aistii, kun juttelee ulkopaikkakuntalaisten kanssa. Kuopiota pidetään vireänä, kotoisana ja kehittyvänä kaupunkina.

Tästä voi kiittää alueen ravintolayrittäjiä ja tapahtumajärjestäjiä sekä kaupungin viestintää ja päätöksentekijöitä.
Monipuolinen ravintolatarjonta ja kirjavat tapahtumat ovat konkreettinen osoitus kaupungin elinvoimasta. Ne myös osaltaan luovat Kuopio-henkeä, sillä juuri ravintoloissa ja tapahtumissahan ihmiset kohtaavat toisiaan.

Kuopion elinvoima ei ole vain yrittäjien, kaupungin päättäjien, tulevan kaupunginjohtajan tai Ari Lahden kaltaisten talousvaikuttajien varassa. Elinvoima ja Kuopio-henki syntyy myös tavallisista palkkatyöläisistä, työttömistä, lapsista, opiskelijoista ja eläkeläisistä. Jokainen meistä rakentaa kaupunkia omalta asemapaikaltaan.

Kirjoittaja on päätoimittaja. Lähetä palautetta: aija.pirinen@media.fi