Kuopio Maraton täyttää 20 vuotta

Kuopio Maraton juostaan lauantaina 2.9. Yksi hyvä kannustuspaikka yleisölle on esimerkiksi Brahen puiston luona. Kuva Laura Töyräs

Kuopio Maraton juostaan lauantaina ja reitin varrelle toivotaan runsaasti yleisöä.

Kuopio Maraton on Itä-Suomen suurin maraton- ja juoksutapahtuma, joka täyttää Kuopion kadut juoksuharrastajista syyskuun ensimmäisenä lauantaina joka vuosi. Tänä vuonna Kuopio Maraton täyttää 20 vuotta ja järjestetään tänä viikonloppuna 1.–2.9. Kilpailukeskuksena toimii jälleen Kuopio-halli.
– Maanantaihin mennessä tapahtumaan oli ilmoittautunut mukaan noin 1 100 juoksijaa. Heistä suurin osa, 600 henkilöä, on ilmoittautunut puolimaratonille. Kokonaiselle maratonille on ilmoittautunut 150 juoksijaa ja kympille 350 osallistujaa, tapahtumapäällikkö Marko Heikkinen laskee.
Mukaan Kuopio Maratonille voi ilmoittautua vielä tapahtumapäivänäkin.

Treenejä juhlavuoden kunniaksi

Kuopio Maratonin 20-vuotisjuhlan kunniaksi ennen tapahtumaa on toteutettu #20KM-kampanjaa, jossa on ollut mukana 11 yritystä ja reilut 100 henkeä. Heille on järjestetty tammikuusta alkaen juoksuvalmennusta ja yhteistreenejä, joiden myötä on valmistauduttu Kuopio Maratonille.
– Lisäksi tänä vuonna järjestettiin jokaisen kuukauden viimeisenä sunnuntaina Kuopio Maratonin yhteistreenit, jonne kuka tahansa pystyi tulemaan. Harjoitukset järjestettiin eri teemoilla. Viime sunnuntaina teemana oli valmistava harjoitus.
Sekä #20KM-kampanjassa että yhteistreeneissä toteuttajana oli Kuopio Maratonin yhteistyökumppani Takomotraining.

Katsojia toivotaan

Tapahtuman järjestäjät toivovat, että maratonreitin varrelle tulisi mahdollisimman paljon katsojia kannustamaan ja antamaan juoksijoille lisää virtaa.
– Hyviä paikkoja seurata ovat esimerkiksi lähtö- ja finaalipaikkana toimiva Kuopio-halli, näyttävä Kauppakatu, vehreä Snellmaninpuisto, rauhaisa Brahen puisto, Haapaniemen rantareitti, Väinölänniemi tai satama-alue.
Lähtö tapahtuu Kuopio-hallin läheisyydestä ulkoa Opistotien päästä. Maratonin ja puolimaratonin lähtö on kello 11. Kymmenen kilometrin lähtö on kello 13. Maali sijaitsee Kuopio-hallin sisällä.
– Reitti on pyritty suunnittelemaan juoksijan kannalta mahdollisimman helpoksi, mutta toki kun Kuopiossa ollaan, niin ylä- ja alamäiltä ei voida välttyä. Vaativimpia paikkoja ovat varmaan juuri nuo nousut esimerkiksi Itkonniemelle ja linja-autoaseman jälkeen. Positiivista palautetta on tullut siitä, että reitti menee keskustan halki ja se sisältää paljon rantamaisemaa.

Kuopio Maratonin aikataulu

Perjantai: Koululaisten Minimaraton alk. klo 10. Kaikkien luokkien palkintojenjako klo 11.35.
Lauantai: Kilpailukanslia ja infopiste avoinna klo 8 alkaen.
Alustavat lähtöajat maraton ja puolimaraton klo 11, kymppi juoksu ja kävely klo 13.