Kuopio Steelersiltä vahva kauden avaus

Kuopio Steelers kaatoi Wasa Royalsin kotiavauksessa viime viikolla. Kuva: Jari Turunen

Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina.

Kuopio Steelersin toinen Vaahteraliigakausi on käynnistynyt. Ensimmäinen ottelu Helsinki Roostersia vastaan meni erinomaisesti, ja Steelers voitti liigaa lähes vuosikymmenen dominoineen Roostersin. Seuraava ottelu Porvoon Butchersia vastaan hävittiin, mutta viime perjantaina kotiavauksessa kaatui Wasa Royals. Seuraava ottelu on kotiottelu lauantaina 15.6., jolloin vastassa on Tampere Saints.

Päävalmentaja Pekka Utriainen odottaa joukkueelta tuloksekasta kautta.
– Viime syksyn hopean jälkeen ainut järkevä tavoite on Vaahteramaljan voitto.
Utriainen jatkaa, että mahdollisuus voittoon on täysin olemassa.
– Jos pysymme omalla tasolla läpi koko kauden ja pystymme taas ottamaan kesän aikanakin isoja kehitysharppauksia erityisesti nuorimpien pelaajien osalta, niin ei ole mitään epäilystä, etteikö Steelers olisi yksi mahdollinen Vaahteramaljan voittaja.

Talviharjoituskausi on joukkueella sujunut todella hyvin. Utriainen sanoo, että se oli jopa hänen valmennusaikansa paras.
– Suuremmilta loukkaantumisilta vältyttiin talvikaudella, joskin nyt alkukesästä niitä onkin sitten jo saatu ihan tarpeeksi.
Steelersillä jatkaa edelleen yhdessä sama laadukas ja nuori kotimainen joukkuerunko. Ulkomaalaispelaajissa on hieman vaihtuvuutta viime kesään verrattuna.
– Mutta nuorten pelaajien kasvu on se suurin ero viime kesän hopeajoukkueeseen. Selkein vahvuus on varmaan meidän joukkuenopeus, sillä kaikilta pelipaikoilta löytyy todella räjähtäviä urheilijoita.
Utriainen sanoo, että pelillisesti Steelers tunnetaan vahvana hyökkäys-joukkueena ja nopealla tempolla monipuolista jenkkifutista liikuttavaksi ryhmäksi.
– Nyt meillä on minusta kuitenkin myös eväät nousta puolustuksessa ihan uudelle tasolle.

Steelersin liigakauteen valmistautumisesta toteutettiin minisarja ”120 jaardia” Ruutu+:lle. Jaksoja näytetään Vaahteraliigan otteluiden tauoilla. Lisäksi ne ovat julkaisun jälkeen vapaasti katsottavissa Ruutu.fi-palvelussa.
– Alun perin sarjaa lähdettiin tekemään sosiaalisen median kanaviin, mutta ensimmäisen jakson saama suosio sekä uudenlainen lähestymistapa aiheeseen herättivät huomiota, kertoo sarjan tuottaja Jouni Räsänen.
Niinpä sarjalle haettiin näkyvyyttä valtakunnallisesti. Minisarjan on tuottanut itäsuomalainen videotuotantoyritys BrainyDay Visual.