Kuopiolainen Kirsi Järvi valittiin mukaan Gladiaattorit-ohjelmaan

Kirsi Järvi on myös maailman vahvin nainen.

Maailman vahvin nainen -tittelin haltija Kirsi Järvi pääsi 400 hakijan joukosta kisailemaan TV-kanava Nelosen Gladiaattorit-ohjelmaan.

Suosittu Renny Harlinin ohjaama Gladiaattorit-ohjelma pyöri televisiossa vuosina 1993–1995. Vanhat jaksot näytettiin alkuvuodesta uusintana Sub-kanavalla. Ensi syksynä Nelonen aloittaa uuden tuotantokauden. Kilpailijahakuun saapui noin 400 hakemusta.

Kuopiolainen maailman vahvin nainen -tittelin haltija, hallintotieteiden maisteri ja notaari Kirsi Järvi kelpuutettiin haastattelujen ja testien jälkeen 16 naiskilpailijan joukkoon. Myös miesten sarjassa TV-lähetyksiin pääsi 16 kilpailijaa.

Tarvitaan esiintymiskykyjä

Voiman, taidon, nopeuden ja kestävyyden lisäksi formaatissa vaaditaan kilpailijoilta sopivaa persoonallisuutta. TV-ruudussa on osattava kommunikoida ja esiintyä.

– Valitsijat halusivat, että kilpailijat ovat kiinnostavia kuvauskohteita, esimerkiksi

Kuopiolainen notaari ja maailman vahvin nainen Kirsi Järvi voimailee koleassa säässä Valkeisenlammen rannalla.

riittävän lihaksikkaita. Meidän on muistettava, että olemme kisassa myös kameraa varten, kertoo Järvi.

Eri urheilulajeista kootut kilpailijat haastavat paitsi toisiaan myös gladiaattoreita. Gladiaattorit ovat huippuluokan tunnettuja urheiluammattilaisia, muun muassa bodareita, nyrkkeilijöitä ja vapaa-ottelijoita.

Kuvaukset perjantaina

Kuvaukset sarjaa varten alkavat ensi perjantaina Tampereella. Järvi kertoo, että valmistautumisaikaa on ollut erittäin niukasti.

– Ensin valittiin 50 miestä ja naista hakemuksien perusteella. Heistä pudotettiin puolet pois fyysisten testien ja haastattelujen perusteella. Pääsin 25 ehdokkaan joukosta lopulta 16 naiskilpailijan ryhmään. Kaikki TV-kuvaukset hoidetaan kesäkuun aikana.

Järvi kamppailee ainakin yhdessä ohjelmassa pariaan vastaan. Jos hän voittaa parinsa, kuvaukset jatkuvat myöhemmin. Lopullinen voittaja selviää suuressa finaalilähetyksessä.

– Kyllä minulla on voimaa, mutta kontaktilajeista ei ole mitään kokemusta. Olen pyytänyt Itkonniemen salin voimamiehiä painimaan kanssani. Työkaveritkin ovat mukana projektissani. He saavat estellä minua työpaikan käytävillä, kun pusken läpi kahvihuoneeseen.

Gladiaattori-idea Uudessa-Seelannissa

Järven gladiaattori-kipinä syttyi alkuvuodesta 2 kuukauden seikkailumatkalla Uudessa-Seelannissa.

– Matkalla muistelimme vanhaa Gladiaattorit-sarjaa, jota seurailin nuorena tyttönä. Sanoin reissulla kaverilleni, että voisin hakea Gladiaattoreihin, jos ohjelma alkaisi uudestaan.

Yllättäen maaliskuussa kaveri soitti ja sanoi, että olet kai nähnyt Nelosen mainoksen, jossa haetaan kilpailijoita Gladiaattorit-sarjaan. Hakupaperi lähti saman tien.